Studiu: Circa 4 milioane de români nu au văzut Marea Neagră. Grecia, Spania, Italia şi Turcia, destinaţii preferate pentru concediile în străinătate

Studiu: Circa 4 milioane de români nu au văzut Marea Neagră. Grecia, Spania, Italia şi Turcia, destinaţii preferate pentru concediile în străinătate

Potrivit studiului, realizat de IRES pe un eşantion de 1.473 de repondenţi, circa 22% dintre români nu au fost vreodată pe litoralul românesc, iar 37% spun că au fost înainte de anul 2000. În acelaşi timp, 14% dintre participanţi afirmă că au fost la Marea Neagră anul trecut.

 O treime dintre cei chestionaţi au indicat că îşi vor lua concediu. Aproape jumătate dintre ei au, în acest an, între 21 şi 30 de zile de concediu, 22% au între 11 şi 20 de zile, 15% au mai puţin de 10 zile, iar 15% peste 31 de zile.

 Circa 12% dintre respondenţii care au în acest an concediu şi-au luat deja zile de concediu: 44% între 1 şi 10 zile, 25% între 11 şi 20 de zile, 17% între 21 şi 30 de zile şi 6% între 31 şi 40 de zile.

 Mai mult de 1 din 5 români obişnuiesc să îşi ia concediu numai vara, 15% dintre ei împart perioada concediului atât vara, cât şi iarna, 12% nu ţin cont de anotimp atunci când îşi programează vacanţa, iar 4% îşi programează concediul în funcţie de ofertele de vacanţă pe care le găsesc.Dintre cei cu copii sub 18 ani, 81% afirmă că merg în vacanţe împreună cu aceştia.

All inclusive

 Un procentaj mare, de 42% dintre cei chestionaţi, optează pentru sejururile all inclusive, iar dintre aceştia 64% ar prefera ca aceste vacanţe să fie în România.

Dintre cei 31% respondenţii care preferă sejururi all inclusive în străinătate, cei mai mulţi se îndreaptă spre Turcia (22%), Grecia (14%), Spania (12%).

 Gradul de satisfacţie faţă de serviciile hoteliere din România este unul moderat, mai puţin de jumătate declarându-se satisfăcuţi, 41% dintre respondenţi sunt destul de mulţumiţi, în timp ce doar 7% spun că sunt foarte mulţumiţi.

Aproape 1 din 5 români au fost în ultimii 10 ani în fiecare an, în vacanţă pe perioada verii. Procentajul celor care îşi iau vacanţă pe perioada verii este în uşoară creşere în ultimii patru ani.

 Unde ar vrea să meargă românii în vacanţă

 În timp ce o treime dintre respondenţi ar alege destinaţii din străinătate pentru petrecerea vacanţei de vară, 59% dintre ei spun că preferă România. Dintre ţările în care românii ar dori să-şi petreacă vacanţa de vară, pe primele locuri se află Grecia (21%), Spania (15%), Italia (12%) şi Turcia (9%)

 Pentru vacanţa de vară de anul trecut, cei mai mulţi respondenţi spun că au cheltuit sub 2.000 de lei şi doar 10% au cheltuit peste 6.000 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro