Teodorovici: O misiune tehnică a FMI și CE va fi la București între 19 și 26 mai

O misiune tehnică a Fondului Monetar Internațional (FMI) și Comisiei Europene va veni la București în perioada 19 - 26 mai, a anunțat, marți, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Parlamentului. "În luna mai vor veni la București. Între 19 și 26 mai va avea loc la București o misiune tehnică, discuții tehnice pe Codul Fiscal și stadiul implementării măsurilor cuprinse în programul cu Fondul Monetar și Comisia Europeană. Au fost deja câteva acțiuni pe care le-am întreprins la întoarcerea de la Washington, măsuri care erau oarecum întârziate în programul cu FMI și CE. O să le aflați. Trebuie discutate în Guvern și aprobate", a spus Teodorovici.

De asemenea, el a precizat că, în septembrie, actualul acord expiră și speră să fie un rezultat pozitiv.

"Să încheiem acordul aflat în derulare în bune condiții și am mari speranțe că în acest an România va face acest pas extrem de important.

Este foarte importantă misiunea din luna mai, de la București. Dacă lucrurile stau așa cum ne dorim cu toții, atunci, în luna iulie, este posibilă o discuție în board-ul Fondului și apoi în cadrul Comisiei Europene pentru ca în luna septembrie, când acest acord expiră, să fie un rezultat pozitiv. După aceea, vedem exact care vor fi discuțiile și intențiile noastre ca țară vizavi de o discuție pe un nou cadru de colaborare", a afirmat ministrul Finanțelor Publice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

3 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 BREAKING DSP București intră sub conducere militară: Va fi coordonată de colonelul medic Ionel Paul Oprea, car…