Toate mașinile produse în Europa au cel puțin o piesă produsă la companii de piese auto de la Sibiu

Toate mașinile produse în Europa au cel puțin o piesă produsă la companii de piese auto de la Sibiu

Toate mașinile produse în acest moment în Europa, chiar și automobilele de lux cum sunt Bentley și Ferrari, au cel puțin o piesă produsă în una din cele mai mari și vechi fabrici din Sibiu, printre primii cinci exportatori ai României, companie cotată la Bursa de Valori București.

"(Fabrica — n.r.) produce componente auto pentru piața europeană și internațională, componente care se regăsesc, aș putea să vă spun, cred că fără excepție, în fiecare din mașinile care se produc în Europa, în acest moment. Sigur și în Bentley și în Ferrari și în alte mașini de serie", a declarat joi Ioan Deac, directorul companiei sibiene.

Firma de la Sibiu de producție sută la sută românească produce aproape exclusiv pentru export, deși înainte de 1990 producea doar pentru piața internă. Produsele de la Sibiu ajung în 23 de țări, de pe trei continente. Cifra de afaceri a companiei a atins 105 milioane de euro, din care exportul reprezintă 75%, conform directorului firmei. Produsele companiei sunt asamblate pe automobile precum BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Audi, Ford, Fiat, Citroën și Kia.

Nu doar piesele produse la această firmă ajung în mașinile care se produc în Europa. Firmele străine prezente în Zona Industrială Vest din Sibiu produc și ele pentru industria auto din Europa și nu numai. Reprezentantul uneia dintre firmele germane din Zona Industrială Vest, Alin Bota, a arătat joi, că angajații de la Sibiu ai firmei reușesc să producă piese pentru Audi, BMW, Chrysler, Daimler, General Motors, Jaguar, Porsche, Peugeot Citroen, Renault, Rolls-Royce, Wolkswagen, Maserati. În cadrul acestei fabrici se produc componente care se pot observa de orice șofer pe bordul, schimbătorul de viteză, volanul sau ușa mașinii.

"Clienții noștri sunt din toată lumea, dar preponderent din Germania. Avem clienți și în America, Asia și restul Europei, producătorii de mașini care nu sunt germani. (...) Firma produce dispozitivele de la început până la sfârșit. (...) Produsele noastre, cele mai multe din domeniul auto, sunt vizibile în mașină", a arătat Bota.


Cei doi producători pentru industria auto de la Sibiu și-au prezentat companiile joi, la Universitatea "Lucian Blaga", în cadrul unei conferințe organizate cu prilejul "Zilelor Academiei de Științe Tehnice din România".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

5 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…