Toate mașinile produse în Europa au cel puțin o piesă produsă la companii de piese auto de la Sibiu

Toate mașinile produse în Europa au cel puțin o piesă produsă la companii de piese auto de la Sibiu

Toate mașinile produse în acest moment în Europa, chiar și automobilele de lux cum sunt Bentley și Ferrari, au cel puțin o piesă produsă în una din cele mai mari și vechi fabrici din Sibiu, printre primii cinci exportatori ai României, companie cotată la Bursa de Valori București.

"(Fabrica — n.r.) produce componente auto pentru piața europeană și internațională, componente care se regăsesc, aș putea să vă spun, cred că fără excepție, în fiecare din mașinile care se produc în Europa, în acest moment. Sigur și în Bentley și în Ferrari și în alte mașini de serie", a declarat joi Ioan Deac, directorul companiei sibiene.

Firma de la Sibiu de producție sută la sută românească produce aproape exclusiv pentru export, deși înainte de 1990 producea doar pentru piața internă. Produsele de la Sibiu ajung în 23 de țări, de pe trei continente. Cifra de afaceri a companiei a atins 105 milioane de euro, din care exportul reprezintă 75%, conform directorului firmei. Produsele companiei sunt asamblate pe automobile precum BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Audi, Ford, Fiat, Citroën și Kia.

Nu doar piesele produse la această firmă ajung în mașinile care se produc în Europa. Firmele străine prezente în Zona Industrială Vest din Sibiu produc și ele pentru industria auto din Europa și nu numai. Reprezentantul uneia dintre firmele germane din Zona Industrială Vest, Alin Bota, a arătat joi, că angajații de la Sibiu ai firmei reușesc să producă piese pentru Audi, BMW, Chrysler, Daimler, General Motors, Jaguar, Porsche, Peugeot Citroen, Renault, Rolls-Royce, Wolkswagen, Maserati. În cadrul acestei fabrici se produc componente care se pot observa de orice șofer pe bordul, schimbătorul de viteză, volanul sau ușa mașinii.

"Clienții noștri sunt din toată lumea, dar preponderent din Germania. Avem clienți și în America, Asia și restul Europei, producătorii de mașini care nu sunt germani. (...) Firma produce dispozitivele de la început până la sfârșit. (...) Produsele noastre, cele mai multe din domeniul auto, sunt vizibile în mașină", a arătat Bota.


Cei doi producători pentru industria auto de la Sibiu și-au prezentat companiile joi, la Universitatea "Lucian Blaga", în cadrul unei conferințe organizate cu prilejul "Zilelor Academiei de Științe Tehnice din România".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...