Victor Ponta despre liberalizarea gazelor: Să nu ajungem în situaţia în care operaţia a reuşit, dar pacientul a murit

Victor Ponta despre liberalizarea gazelor: Să nu ajungem în situaţia în care operaţia a reuşit, dar pacientul a murit

"E greu să păstrezi un echilibru când ai doar doi jucători, unul la care deciziile se iau la Viena, la celălalt se iau la DNA. Marii consumatori trebuie să supravieţuiască acestei reforme, altfel s-ar putea să ajungem în situaţia aceea în care operaţia a reuşit, pacientul a murit. Noi vrem că pacientul să supravieţuiască", a afirmat Ponta.

El a mai spus că o parte a creşterii economice a ţării noastre de anul trecut a fost şi dată şi de competitivitatea marilor consumatori.

Petrom este deţinută de către grupul austriac OMV, iar în cazul unor facilităţi oferite anterior de către Romgaz marilor consumatori industriali au fost deschise mai multe dosare, precum cel în care sunt implicaţi foştii miniştri ai Economiei Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, dar şi omul de afaceri Ioan Niculae.

Reprezentanţii Azomureş s-au plâns ieri că din cauza liberalizării preţurilor la gaze, compania se vede în situaţia de a fi forţată să închidă activitatea. Recent, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, avertiza producătorii interni de gaze că Guvernul ar putea impune o suprataxa de 97% pe veniturile liberalizarea gazelor dacă se vor pierde locuri de muncă, iar consumul de gaze va scădea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA