Volkswagen a identificat 1,2 milioane de autovehicule 'trucate' în Marea Britanie

Volkswagen a identificat 1,2 milioane de autovehicule 'trucate' în Marea Britanie

Grupul Volkswagen a anunțat miercuri că în Marea Britanie sunt 1.189.906 autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, informează agenția EFE. Într-un comunicat, filiala britanică a companiei a precizat că mașinile 'trucate' includ mărcile Volkswagen, Seat, Audi, Skoda și Volkswagen Vehicule Comerciale.

Conform grupului german, posesorii acestor autovehicule 'vor fi contactați' gradual și vor primi detaliile privind revizia mașinilor 'în viitorul apropiat'.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”