Volkswagen anunță că în Franța există 948.064 autovehicule echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie

Volkswagen anunță că în Franța există 948.064 autovehicule echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie

Grupul Volkswagen a anunțat miercuri că în Franța există 948.064 autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, informează agenția EFE. Un purtător de cuvânt al companiei a precizat pentru EFE că mașinile afectate aparțin mărcilor Volkswagen, Seat, Audi, Skoda și Volkswagen Vehicule Comerciale.

Posesorii acestor autovehicule vor fi contactați 'rapid, în următoarele zile', a adăugat purtătorul de cuvânt al companiei, adăugând că va exista un număr de telefon special pentru gestionarea acestui caz în Franța.

Ministrul francez al Ecologiei, Segolene Royal, care săptămâna trecută a anunțat că a solicitat controale aleatorii pentru a verifica dacă autoturismele producătorilor francezi dețin dispozitive trucate, a precizat miercuri că aceste controale se vor efectua la firmele de închirieri și la mașinile particulare, voluntar.

Într-un interviu pentru postul 'France 2', ea a semnalat că probele nu vor fi efectuate la mașinile concesionarilor, pentru a nu se suspecta faptul că alegerea acestora este frauduloasă.

Verificările la aceste 100 de autovehicule vor viza atât mărci franceze, cât și străine, și vor fi efectuate la particulari ce au solicitat revizia la mașină și, aleatoriu, la companiile de închirieri auto.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 De citit!