Western Union a reluat transferurile de bani către Grecia

Western Union a reluat transferurile de bani către Grecia

Western Union a reluat luni serviciile sale de transferuri de bani în Grecia, permițând clienților din această țară să primească fonduri din străinătate, transmite Reuters. Cea mai mare companie de transferuri de bani din lume a anunțat că aproximativ 270 din cele 1.000 de sedii au fost redeschise, iar banii primiți de la clienți nu sunt afectați de restricțiile asupra mișcărilor de capital impuse de autoritățile elene.

Decizia Western Union vine după adoptarea unei legi în Grecia care permite companiilor ce oferă servicii de transferuri de bani să reia operațiunile în anumite condiții.

În 29 iunie, Guvernul elen a închis băncile și a impus restricții asupra mișcărilor de capital, în contextul retragerilor masive de fonduri din bănci de către deponenții îngrijorați de întreruperea discuțiilor dintre Grecia și creditorii săi internaționali. Băncile grecești și-au redeschis porțile pe 20 iulie, dar au rămas în vigoare, cu unele relaxări, restricțiile asupra mișcărilor de capital. Limita maximă a fondurilor care pot fi retrase de la bancomat este fixată la 420 de euro pe săptămână, în loc de 60 de euro pe zi până în prezent, pentru a evita formarea de cozi la ATM-uri.

Și Western Union a renunțat la transferurile de bani din 29 iunie și după o săptămână a reluat serviciile de transfer bancar direct, permițând retragerea a 60 de euro pe zi.

Reprezentanții UE, BCE și FMI negociază săptămâna aceasta cu autoritățile de la Atena condițiile pentru acordarea celui de-al treilea pachet de asistență financiară, în valoare de până la 86 miliarde de euro (93 miliarde de dolari). Negocierile tehnice sunt așteptate să se finalizeze în 12 august și acordul final până în 18 august. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

2 Medic român în Suedia / Am ajuns să invidiez România

3 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

4 Așa o fi?

5 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …