Din nenorocire, Elena Udrea nu-i Monica Macovei!

De ce Victor Ponta poate candida și Elena Udrea, nu? Eu cred că Elena Udrea e mai bună decît Victor Ponta.
Așa mă ceartă o admiratoare a Elenei Udrea (sunt sigur o femeie care miroase a parfum și nu a usturoi) pentru textul de pe cristoiublog.ro, în care-mi exprimam uluirea pentru Operațiunea împotriva lui Cristian Diaconescu – Dă-te la o parte, ca să trec eu înainte!

Față de mustrările stîrnite de comentariul meu (cea scrisă mai sus nu e singura de acest fel), țin să precizez:
Sunt convins că Elena Udrea e mai bună decît Victor Ponta. Ca o candidată a PSD, desigur, și nu ca o candidată anti-PSD. De altfel, Elena Udrea e mult mai apropiată de Victor Ponta decît de Traian Băsescu prin numeroase aspecte: De la absența oricărui Proiect, cu excepția, desigur, a celui care vizează cultivarea propriei persoane, pînă la fițele de starletă.

Din acest punct de vedere, cred că Elena Udrea îl poate bate pe Victor Ponta. Cu o singură condiție: Să nu candideze din partea PMP.
Deoarece:

PMP e partidul lui Traian Băsescu. Indiferent de reacția lui Traian Băsescu la îndrăzneala nemărginită a Elenei Udrea, Elena Udrea va trece drept urmașa desemnată a lui Traian Băsescu. Mai ales că, din cîte se vede deja, ea și-a asumat condiția de candidată a lui Traian Băsescu. N-ar fi fost o problemă dacă în locul Elenei Udrea ar fi fost chiar Elena Băsescu. Pentru opinia publică ar fi fost rătăcirea unui tată. În cazul Elenei Udrea, pentru opinia publică, în nici un caz nu e rătăcirea unui tată.
E lesne de imaginat că golănașul Victor Ponta, sprijinit puternic de tunurile care trag cu rahat în adversarii săi – Antena 3 și România Tv - nu va avea nici o problemă să grohăie la infinit pe tema relației dintre bărbatul Traian Băsescu și femeia Elena Udrea. Altfel ar fi stat lucrurile dacă Elena Udrea declara că a pus totul la cale fără a ține cont de Traian Băsescu, ba chiar că-și asumă riscul de a acționa împotriva opinie lui Traian Băsescu;
PMP a fost făurit de Traian Băsescu ca un partid care să-și asume ducerea mai departe a Proiectelor care-i definesc cei 10 ani de mandat: Întărirea statului de drept, independența Justiției, lupta împotriva corupției, opțiunea euroatlantică a României. Aceste Proiecte trebuie susținute în campanie de candidatul PMP. Și nu oricum, ci convingător. O vedeți pe Elena Udrea convingătoare vorbind despre statul de drept, despre lupta împotriva corupției? Firește că nu.
Și din  simplul motiv că Elena Udrea nu-i Monica Macovei!

Ion Cristoiu

http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-din-nenorocire-elena-udrea-nu-i-monica-macovei/

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Cu firmele pe butuci, profesoara de sex oral a PSD a ajuns să mănânce rahat din același blid cu Gâdea

4 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …

5 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare