În Războiul declanșat de Elena Udrea, Traian Băsescu ia apărarea binomului SRI- DNA!

Traian Băsescu a creat un eveniment mediatic de proporții apărînd pe neașteptate la Congresul Partidului Mișcarea Populară.

Am urmărit întreg evenimentul, inclusiv conferința de presă improvizată  de pe hol.

Pînă la o analiză completă, în Evenimentul zilei, a momentului, îmi permit cîteva considerații la cald, toate despre reacția lui Traian Băsescu la Războiul Elena Udrea- SRI:

Traian Băsescu a ieșit în spațiul public pentru a face ceea ce Gioconda de la Cotroceni refuză s-o facă, asaltat cum e de Penalii din PNL:
Să ia apărarea binomului SRI- DNA în lupta împotriva corupției, binom pus la îndoială de acuzațiile Elenei Udrea, susținut cu entuziasm de presa Penalilor din România în frunte cu Trustul Intact, zis mai nou și al Prostituatelor de lux. Evitînd abil s-o condamne pe Elena Udrea, Traian Băsescu a reafirmat teza potrivit căreia în România nu s-au făcut și nu se fac dosare politice. Fără a numi SRI-ul, el a  contrazis campania din spațiul public, alimentată, repet, de alegațiile Elenei Udrea, campanie care urmărește să pună sub semnul îndoielii existența unei Justiții indepedente.

În cazul Elena Udrea, făcînd față dificultății- cum ar fi sunat să spună că  e acuzată pe bune?- el a susținut  declarații political corectly.

Alegațiile Elenei Udrea au avut credibilitate în spațiul public, deoarece erau dublate de aserțiunea că ea, Elena Udrea, a fost sursa de informații alternativă a președintelui. La conferința de presă improvizată, Traian Băsescu a ținut să afirme că Elena Udrea era doar una dintre numeroasele surse de informații ale președintelui- de la sinteza de presă pînă la discuțiile cu politicienii.
Traian Băsescu a venit la Congresul PMP pentru a salva partidul. Teoretic, pentru Elena Udrea PMP nu mai are nici o importanță. Dacă Traian Băsescu ar fi vrut să facă jocurile Elenei Udrea, n-ar fi venit la Congres. Venind, el a ținut nu numai să salveze partidul, dar și să arate că PMP e al lui și nu al Elenei Udrea.    Ion Cristoiu


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

5 Circoteca proastelor în PSD! Mazetele lui Dragnea se păruiesc în public!

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video