Odă Conducătorului iubit !

Nu se putea o lovitură mai mare, nu doar de imagine, ci chiar de putere, în favoarea lui Victor Ponta, în fața Europei, decât numirea comisarului său european, d-na Corina Crețu.

 Dl Băsescu a turnat în oțel inoxidabil la București soclul viitorului președinte al României, Victor Ponta. Dincolo de vorbele de ocară ale președintelui Băsescu față de premierul său, în cazul comisarului european lucrurile stau astfel: dl Băsescu a făcut un ring în care, susținându-l pe Dacian Cioloș, a adus la cunoștința lumii întregi că își va învinge propriul prim-ministru la Bruxelles. Unii chiar au crezut acest lucru. Băsescu e un veteran al summit-urilor europene, în cei 10 ani de când participă. Impresia era că dânsul cunoștea toate pietrele de acolo și nu doar pe d-na Merkel, cea care l-a impus presedinte al Comisiei Europene pe dl Junker. Rezultatul meciului anunțat cu surle și trâmbițe chiar de dl Băsescu este victoria fără echivoc a lui Ponta și, practic, anunțarea oficială al noului partener de dialog al Europei la București.

Ca o ironie a soartei, puterea lui Ponta este cu atât mai mare, cu cât candidatul sprijinit de premierul român este doar un politician modest, în niciun caz unul strălucit sau măcar un technocrat, așa cum era în realitate Cioloș. Practic, se înțelege că, dacă dl Ponta a reușit să o impună la Bruxelles pe d-na Crețu într-un asemenea portofoliu, poate să-și impună orice punct de vedere astăzi în fața Europei unite.

Aseară, dl Băsescu a lăsat să se înțeleagă că Ponta este ofițer acoperit. D-le Băsescu, cred că i-ați oferit deja un sprijin enorm d-lui Ponta în această campanie electorală. Nu-l faceți acum vreun 007, în speranța că publicul îl va condamna pentru așa ceva! Dacă mai sunt unii care ezită în a-l vota președinte pe dl Ponta, după ce-i analizează realizările de prim-ministru și vârsta încă fragedă, nu veți reuși altceva decât să ne dați senzația că, în realitate, este un om ultramatur. 007 nu este niciun copil gras, niciun tip necarismatic. Nu vrem să aflăm că Victor Ponta, atunci când dormea în gara din Paris, era de fapt la cursuri de supraviețuire, nici ce a făcut pe la Haga și nici alte asemenea lucruri. Lăsați-l cum îl știm, copilot de curse. Nu vrem să aflăm că are brevet de pilot de elicopter, iar când a zburat cu F16 și-a reînnoit, de fapt, brevetul de pilot de vânătoare. Sprijinul pe care i l-ați oferit la Bruxelles este suficient. Lăsați ultimele procente din această luptă încă libere! Măcar pentru plăcerea analiștilor politici...

Editorial scris de Bogdan CHIRIEAC

http://www.dcnews.ro/ponta-pe-umerii-lui-basescu-spre-cotroceni_453235.html


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel