Traian Băsescu îi dă șah lui Klaus Iohannis de pe baricada anti-Ponta

Într-un comentariu anterior de pe cristoiublog.ro, gazeta de perete a intreprinderii mele intelectuale, notam că Traian Băsescu a fost incorect atacîndu-l pe Klaus Iohannis, pentru că s-a limitat, în cazul Dan Șova, la sesizarea Curții Constituționale.

Incorect mi se pare și atacul de duminică, 29 martie 2015, în chestiunea validării lui Eugen Teodorovici la Finanțe, pe motiv că respectivul a votat în Senat împotriva solicitării DNA de arestare preventivă.

Incorect, din două motive:

Fostul președinte nu recunoaște Parlamentului nici un drept, în afară, desigur, de cel de a aproba prin ridicare de mînă, toate solicitările DNA de arestare prevntivă.
Votul lui Eugen Teodorovici nu e un motiv pentru Klaus Iohannis să declanșeze o criză politică gravă, după ce timp de trei luni s-a arătat preocupat de ipostaza unui președinte anti-Scandal.
Aprecierile mele țin însă de domeniul minimei morale chiar și în politică.
Altele sunt aprecierile din punctul de vedere al bătăliei politice.
Din punct de vedere politic, atacurile la adresa lui Klaus Iohannis sunt o lovitură dată de Traian Băsescu, politician încă o dată confirmat ca posesor al unui instinct al situațiilor infailibil.

În ce constă situația exploatată abil de Traian Băsescu?
Salvarea lui Dan Șova de către Senat a trecut și trece drept o șmecherie a lui Victor Ponta în apărarea corupților. Electoratului PSD puțin îi pasă dacă Senatul votează arestarea preventivă sau decorarea cuiva cu Ordinul Lenin. Electoratului lui Klaus Iohannis îi pasă însă. Și nu atît pentru că ar fi adeptul arestărilor preventive cu orice preț, ci pentru că e anti-PSD. De aceea, șmecheria din Senat a sporit antipatia electoratului lui Klaus Iohannis față de PSD și, mai ales, față de Victor Ponta. Acest electorat a fost crescut de Traian Băsescu în cultul ieșirilor publice ale președintelui de Dreapta împotriva premierului de Stînga. Spre surprinderea electoratului de Dreapta, Klaus Iohannis a rămas mai departe în ipostaza de președinte care nu se ia la harță în public cu premierul.

Atacînd direct pe Klaus Iohannis pe motiv că prestația în cazul Dan Șova nu dă curs unei politici de mediator, ci unei politici de negustorie pe șest cu Victor Ponta, Traian Băsescu a speculat situația complicată a președintelui (Klaus Iohannis nu-și poate permite să renunțe la ipostaza de Președinte mediator, fără ea își pierde avantajul de a trece altfel decît Traian Băsescu ), fostul președinte i-a dat șah actualului președinte de pe pozițiile – deja asumate – de singurul lider politic din România care se bate mai departe cu Victor Ponta.

Dvs ce credeți?
Cîștigă ceva Traian Băsescu din acest șah?
Sau e vorba de un șah de dragul șahului?

Ion Cristoiu


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri