Barack Obama a sosit în India pentru o vizită de trei zile

Barack Obama a sosit în India pentru o vizită de trei zile

Președintele american Barack Obama a sosit duminică dimineață în India pentru o vizită de trei zile, în cursul căreia va asista la o paradă militară organizată de Ziua Republicii, o premieră pentru un președinte american în exercițiu, relatează AFP.

Avionul prezidențial Air Force One a aterizat pe aeroportul internațional din New Delhi. Obama, care este însoțit de soția sa Michelle, a fost întâmpinat la ieșirea din aeronava prezidențială de premierul indian Narendra Modi.

Invitat de onoare luni la parada militară de Ziua Republicii, Barack Obama și-a exprimat înainte de plecare convingerea că relația dintre Statele Unite ale Americii și India ar putea fi 'unul dintre parteneriatele semnificative ale secolului 21'.

Volumul schimburilor comerciale dintre cele două țări a crescut de cinci ori din 2000, ajungând în prezent la 100 de miliarde de dolari pe an. Obiectivul declarat al Washingtonului este de a crește din nou această cifră în următorii ani.

Barack Obama urmează să meargă duminică la memorialul lui Mahatma Gandhi, părintele independenței Indiei, asasinat în 1948.

Casa Albă a subliniat relațiile bune, și chiar o formă de complicitate, între Barack Obama și Narendra Modi, sosit la putere în mai 2014, după succesul istoric al naționaliștilor hinduși la alegerile legislative. Timp de un deceniu, Statele Unite nu au avut niciun contact cu acesta din urmă, căruia i-a fost refuzată acordarea unei vize de călătorie în SUA în 2005 din cauza revoltelor antimusulmane care au însângerat statul Gujarat pe care Modi l-a condus în 2002.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”

5 Așa o fi?