PREMII NOBEL Pakistaneza Malala și indianul Satyarthi au câștigat Nobelul pentru Pace

PREMII NOBEL Pakistaneza Malala și indianul Satyarthi au câștigat Nobelul pentru Pace

Tânăra pakistaneză Malala Yousafzai și indianul Kailash Satyarthi au câștigat vineri Premiul Nobel pentru Pace 'pentru lupta lor împotriva opresiunii copiilor și a tinerilor și pentru dreptul tuturor copiilor la educație', a anunțat Comitetul Nobel.

Malala Yousafzai, în vârstă de 17 ani, a fost împușcată în cap de talibani în urmă cu doi ani pentru că a militat pentru dreptul fetelor la educație. Kailash Satyarthi, din India, este un apărător al drepturilor copiilor.

'Copii trebuie să meargă la școală și să nu fie exploatați din punct de vedere financiar', a spus președintele Comitetului Nobel norvegian, Thorbjoern Jagland.

Premiul, în valoare de circa 1,1 milioane de dolari, va fi decernat la Oslo la 10 decembrie, ziua în care este comemorată moartea industriașului suedez Alfred Nobel, care a fondat în testamentul său din 1985 premiile care-i poartă numele.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale