SUA: Un bărbat din Ohio, arestat pentru plănuirea unui atac asupra Capitoliului

SUA: Un bărbat din Ohio, arestat pentru plănuirea unui atac asupra Capitoliului

Un bărbat din statul american Ohio care era un simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a fost arestat miercuri sub acuzația că plănuia un atac asupra Capitoliului, indică documente ale instanței care l-a pus sub acuzare consultate de Reuters.

Christopher Cornell, de 20 de ani, din Cincinnati, s-a documentat în privința construcției de bombe artizanale, a cumpărat o armă semiautomată și 600 de cartușe și a făcut planuri de călătorie la Washington pentru a-și pune planul în aplicare, conform depoziției unui informator legal al FBI.

Cornell a anunțat pe Twitter că este un susținător al grupării SI sub numele Raheel Mahrus Ubaydah, relevă documentele instanței.

Într-o întâlnire cu un informator al FBI în noiembrie, Cornell a spus că îi consideră dușmani pe membrii Congresului. El a prezentat cu acest prilej un plan de a plasa bombe artizanale în apropierea Capitoliului și de a folosi arme de foc pentru a-i ucide pe angajații și oficialii din interior.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției, Marc Raimondi, a declarat că populația nu a fost în niciun pericol în timpul investigației.

Tânărul a fost acuzat de un tribunal federal din Ohio de tentativă de omor asupra unui angajat al guvernului american și de posesie a unei arme de foc care urma să fie folosită pentru comiterea unor crime.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente