Un avion cu 268 de pasageri şi-a pierdut bucăţi din motor:la Lisabona

Un avion cu 268 de pasageri şi-a pierdut bucăţi din motor:la Lisabona

Părţi din motorul unui avion Airbus 330 al companiei aeriene TAP Portugal, cu 268 de persoane la bord, au căzut peste maşini şi peste o casă la scurt timp după ce avionul a decolat de pe aeroportul din Lisabona, unde a fost nevoit să se întoarcă, au anunţat poliţia şi compania.

Avionul se îndrepta către Sao Paulo şi "a putut ateriza fără probleme" la scurt timp după incident, produs sâmbătă dimineaţa, a anunţat o purtătoare de cuvânt a companiei aeriene publice care se ocupa de "găsirea unei soluţii pentru transportarea pasagerilor către destinaţie".

"Părţi din motor au căzut peste maşini şi peste o casă, dar nimeni nu a fost rănit printre pasageri", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

"Dintr-unul dintre motoare ieşea fum, iar o ploaie de resturi s-a abătut asupra maşinilor", a povestit o tânără care a declarat că a fost lovită de aceste proiectile.

Pentru moment nu a fost oferit niciun detaliu despre acest incident.

Marţi, un alt Airbus al TAP, care făcea legătura între Lisabona şi Amsterdam, a fost nevoit să aterizeze pe aeroportul Orly din apropiere de Paris, după o problemă de depresurizare a cabinei.

Întârzieri în livrarea a şase avioane Airbus pe care TAP le-a achiziţionat de la alte companii aeriene au antrenat o serie de amânări sau anulări de zboruri în ultimele luni, generând nemulţumirea a numeroşi pasageri.

În plină expansiune, TAP a transportat în primul semestru 5,2 milioane de pasageri, respectiv cu 7,2 la sută mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Alte 11 legături au fost inaugurate în această vară, între care patru către America Latină.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...