A fost identificată prima victimă a catastrofei aeriene din Indonezia

A fost identificată prima victimă a catastrofei aeriene din Indonezia

Autoritățile indoneziene au identificat joi prima victimă a catastrofei aeriene în care a fost implicat avionul de tip Airbus 300-220 al companiei AirAsia, prăbușit duminica trecută cu 162 de persoane la bord, în vestul Indoneziei, informează EFE.

Foto: (c) He Changshan / XINHUA ARHIVA

Potrivit EFE, prima victimă identificată este o stewardesă, pe nume Khairunisa Haidar Fauzi, în vârstă de 22 de ani, îmbrăcată în uniforma roșie a companiei. Totuși, Reuters, DPA și Xinhua transmit că prima victimă identificată este o indoneziancă în vârstă de 49 de ani, Hayati Luthfiah Hamid, de religie musulmană, și care a fost deja înhumată, în apropiere de Surabaya, oraș situat pe insula indoneziană Java. Femeia călătorea la bordul avionului prăbușit cu alți trei membri ai familiei.

Zeci de nave și avioane din SUA, Australia, Malaezia, Singapore, China, Rusia și Indonezia participă la operațiunile de căutare a avionului și a celorlalte victime. Unul dintre anchetatorii indonezieni, Toos Sanitiyoso, a declarat că speră ca într-o săptămână să poată fi localizate cutiile negre ale aparatului, a căror căutare este îngreunată de condițiile meteo foarte dificile. "Principalul este să identificăm zona accidentului și să găsim cutiile negre", a declarat el pentru cotidianul Strait Times.

Echipele de salvare n-au găsit deocamdată corpul principal al avionului, dar au reușit să recupereze bucăți din aparat și șapte cadavre, dintre care cinci se află încă la spitalul din Surabaya. Se crede că aeronava s-a scufundat la o adâncime de 30-50 de metri, la sud de insula Borneo.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor