A fost identificată prima victimă a catastrofei aeriene din Indonezia

Autoritățile indoneziene au identificat joi prima victimă a catastrofei aeriene în care a fost implicat avionul de tip Airbus 300-220 al companiei AirAsia, prăbușit duminica trecută cu 162 de persoane la bord, în vestul Indoneziei, informează EFE.

Foto: (c) He Changshan / XINHUA ARHIVA

Potrivit EFE, prima victimă identificată este o stewardesă, pe nume Khairunisa Haidar Fauzi, în vârstă de 22 de ani, îmbrăcată în uniforma roșie a companiei. Totuși, Reuters, DPA și Xinhua transmit că prima victimă identificată este o indoneziancă în vârstă de 49 de ani, Hayati Luthfiah Hamid, de religie musulmană, și care a fost deja înhumată, în apropiere de Surabaya, oraș situat pe insula indoneziană Java. Femeia călătorea la bordul avionului prăbușit cu alți trei membri ai familiei.

Zeci de nave și avioane din SUA, Australia, Malaezia, Singapore, China, Rusia și Indonezia participă la operațiunile de căutare a avionului și a celorlalte victime. Unul dintre anchetatorii indonezieni, Toos Sanitiyoso, a declarat că speră ca într-o săptămână să poată fi localizate cutiile negre ale aparatului, a căror căutare este îngreunată de condițiile meteo foarte dificile. "Principalul este să identificăm zona accidentului și să găsim cutiile negre", a declarat el pentru cotidianul Strait Times.

Echipele de salvare n-au găsit deocamdată corpul principal al avionului, dar au reușit să recupereze bucăți din aparat și șapte cadavre, dintre care cinci se află încă la spitalul din Surabaya. Se crede că aeronava s-a scufundat la o adâncime de 30-50 de metri, la sud de insula Borneo.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …