Accident Airbus A320: Un avion s-a prăbușit în aceeași zonă în 1953

Accident Airbus A320: Un avion s-a prăbușit în aceeași zonă în 1953

Nu este prima dată când în Alpii francezi, în departamentul Alpes de Haute Provence, se produce o catastrofă aeriană majoră, notează site-ul laprovence.com.

La 1 septembrie 1953, un Lockheed Constellation al Air France care trebuia să lege Parisul de Saigon (Vietnam) a lovit în jurul orei 23.30 vârful muntelui Cimet, la o altitudine de 3.020 m în masivul Pelat, la câțiva kilometri est de masivul Trois-Evęchés, unde s-a prăbușit în dimineața zilei de marți Airbusul A320 Germanwings.

Plecat de la Orly în timpul nopții, Lockheed Constellation trebuia să aterizeze câteva minute mai târziu pe aeroportul din Nisa pentru o oprire de realimentare. Treizeci și trei de pasageri și nouă membri ai echipajului și-au pierdut viața în acest accident, printre care celebrul violonist Jacques Thibaud și compozitorul René Herbin.

La un an de la această catastrofă, o cruce comemorativă a fost instalată la locul prăbușirii, precum și o stelă la intrarea în cătunul Saint-Laurent, în comuna Uvernet-Fours, unde este situat muntele Cimet.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat