Adrian Candu, ales președinte al Parlamentului Republicii Moldova

Adrian Candu, ales președinte al Parlamentului Republicii Moldova

Andrian Candu, singurul candidat în cursă, propus de PD, a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, cu 59 de voturi pentru și unul împotrivă, în urma unui vot la care au participat doar 60 de deputați, relatează jurnal.md și Unimedia.

'Voi încerca să fiu un președinte al Parlamentului pentru toți, iar legea să stea în capul mesei', a declarat Adrian Candu după ce a fost ales în funcție.

Deputații care au votat pentru alegerea lui Candu în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova au fost din rândurile PLDM, PD și PCRM.

Andrian Candu a fost singurul candidat, propus de PD, în timp ce PLDM a anunțat că va participa la procedura de vot și că nu va înainta propria candidatură.

Liberalii au refuzat să ia parte la acest proces. 'PL nu participă la această durabilă și puternică alianță. Doamne ajută', a spus liderul PL, Mihai Ghimpu. Nici socialiștii nu au o propunere pentru această funcție și nici nu au votat.

Andrian Candu este în prezent ministru al economiei. Anterior, el a deținut funcția de vicepreședinte al legislativului. Pentru alegerea președintelui Parlamentului era nevoie de o majoritate simplă a deputaților prezenți.

Vladimir Vitiuc, propus de comuniști, și Liliana Palihovici, din partea PLDM, au fost desemnați vicepreședinți ai Parlamentului, după un vot la care liberalii și socialiștii nu au participat.

Liderii PLDM și PD au anunțat vineri decizia de creare a unei coaliții de guvernare minoritare și au semnat în prezența presei acordul de constituire a Alianței pentru o Moldovă Europeană, notează Unimedia .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...