Adrian Candu, ales președinte al Parlamentului Republicii Moldova

Andrian Candu, singurul candidat în cursă, propus de PD, a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, cu 59 de voturi pentru și unul împotrivă, în urma unui vot la care au participat doar 60 de deputați, relatează jurnal.md și Unimedia.

'Voi încerca să fiu un președinte al Parlamentului pentru toți, iar legea să stea în capul mesei', a declarat Adrian Candu după ce a fost ales în funcție.

Deputații care au votat pentru alegerea lui Candu în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova au fost din rândurile PLDM, PD și PCRM.

Andrian Candu a fost singurul candidat, propus de PD, în timp ce PLDM a anunțat că va participa la procedura de vot și că nu va înainta propria candidatură.

Liberalii au refuzat să ia parte la acest proces. 'PL nu participă la această durabilă și puternică alianță. Doamne ajută', a spus liderul PL, Mihai Ghimpu. Nici socialiștii nu au o propunere pentru această funcție și nici nu au votat.

Andrian Candu este în prezent ministru al economiei. Anterior, el a deținut funcția de vicepreședinte al legislativului. Pentru alegerea președintelui Parlamentului era nevoie de o majoritate simplă a deputaților prezenți.

Vladimir Vitiuc, propus de comuniști, și Liliana Palihovici, din partea PLDM, au fost desemnați vicepreședinți ai Parlamentului, după un vot la care liberalii și socialiștii nu au participat.

Liderii PLDM și PD au anunțat vineri decizia de creare a unei coaliții de guvernare minoritare și au semnat în prezența presei acordul de constituire a Alianței pentru o Moldovă Europeană, notează Unimedia.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume