Adrian Candu, ales președinte al Parlamentului Republicii Moldova

Andrian Candu, singurul candidat în cursă, propus de PD, a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, cu 59 de voturi pentru și unul împotrivă, în urma unui vot la care au participat doar 60 de deputați, relatează jurnal.md și Unimedia.

'Voi încerca să fiu un președinte al Parlamentului pentru toți, iar legea să stea în capul mesei', a declarat Adrian Candu după ce a fost ales în funcție.

Deputații care au votat pentru alegerea lui Candu în funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova au fost din rândurile PLDM, PD și PCRM.

Andrian Candu a fost singurul candidat, propus de PD, în timp ce PLDM a anunțat că va participa la procedura de vot și că nu va înainta propria candidatură.

Liberalii au refuzat să ia parte la acest proces. 'PL nu participă la această durabilă și puternică alianță. Doamne ajută', a spus liderul PL, Mihai Ghimpu. Nici socialiștii nu au o propunere pentru această funcție și nici nu au votat.

Andrian Candu este în prezent ministru al economiei. Anterior, el a deținut funcția de vicepreședinte al legislativului. Pentru alegerea președintelui Parlamentului era nevoie de o majoritate simplă a deputaților prezenți.

Vladimir Vitiuc, propus de comuniști, și Liliana Palihovici, din partea PLDM, au fost desemnați vicepreședinți ai Parlamentului, după un vot la care liberalii și socialiștii nu au participat.

Liderii PLDM și PD au anunțat vineri decizia de creare a unei coaliții de guvernare minoritare și au semnat în prezența presei acordul de constituire a Alianței pentru o Moldovă Europeană, notează Unimedia.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poa…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj