Afluxul de refugiați costă Slovenia 770.000 de euro pe zi, afirmă ministrul de interne

Slovenia cheltuiește 770.000 euro (860.500 dolari) pe zi pentru gestionarea afluxului de refugiați, a declarat joi ministrul de interne sloven, Vesna Gyorkos Znidar, relatează DPA. 'Potrivit calculelor noastre, costul zilnic legat de criza imigranților se ridică la 770.000 euro, iar în șase luni va ajunge la 140 de milioane', a afirmat oficialul sloven, după o întrevedere cu comisarul UE pentru Migrație și Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, la Ljubljana.

Aceasta include totul, de la corturi, paturi, echipament sanitar, încălzire, apă, hrană și produse pentru îngrijirea sănătății destinate refugiaților, până la echipament pentru poliție și vehicule pentru a transporta imigranții la centrele de primire, a adăugat Vesna Gyorkos Znidar.

Slovenia a înregistrat 12.600 de imigranți în ultimele 24 de ore și 43.000 de persoane în ultimele cinci zile, a spus ea, cerând ca granițele externe europene în Grecia și Croația să fie mai bine controlate. Totodată, ministrul sloven a apreciat că imigranții sosesc în Grecia într-un mod 'complet necontrolat'. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!