"Air Force Un". Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a luat avion prezidenţial

"Air Force Un". Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a luat avion prezidenţial

Publicaţia nord-coreeană „Rodong Sinmun” a însoţit ştirea cu o fotografie în care liderul Kim Jong-un şi soţia înaintează spre centrul militar călcând pe un covor roşu, soldaţii salutând trecerea comandantului lor suprem. Totodată, fotografia dezvăluie pentru prima dată imaginea avionului lui Kim Jong-un.

Aeronava este de fabricaţie rusă, un IL-62 care poartă numele oficial al Coreei de Nord, steagul naţional, iar pe coada avionului o stea – simbolul lui Kim, potrivit ziarului online „Chonsun”.

Prin această afişare publică, „Chosun” sugerează că liderul nord-coreean intenţionează să demonstreze că nu suferă de aceeaşi fobie pentru călătoriile cu avionul precum tatăl lui, Kim Jong-il. „Lui Kim Jong-un îi place să piloteze aparate de zbor”, a declarat un oficial de top din armata sud-coreeană, citat de „Chosun”, iar „în martie a pilotat ceea ce noi credem că a fost un Cessna, atunci când a vizitat Wonsan (oraş-port în vestul Coreei de Nord)”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…