AirAsia: Posibile fragmente ale avionului dispărut, detectate în mare (armata aerului indoneziană)

AirAsia: Posibile fragmente ale avionului dispărut, detectate în mare (armata aerului indoneziană)

Fragmente ce seamănă cu o ușă de avion și un tobogan de urgență au fost depistate, marți, în Marea Java în Indonezia, într-o zonă în care sunt efectuate căutările avionului AirAsia, care a dispărut în urmă cu două zile cu 162 de persoane la bord, a indicat armata aerului indoneziană, potrivit AFP.

Foto: (c) ANTARA FOTO/ REUTERS

"Am detectat aproximativ 10 obiecte mari și mai multe obiecte mici de culoare albă pe care nu le-am putut fotografia", a declarat un purtător de cuvânt al forțelor aeriene militare indoneziene, Agus Dwi Putranto, adăugând că unele dintre acestea seamănă cu o ușă de avion și cu un tobogan de urgență.

Un fotoreporter al agenției de presă France Presse, care se afla la bordul aparatului ce a depistat fragmentele, a indicat că a văzut o vestă de salvare, colaci de salvare și tuburi portocalii lungi.

Acestea au fost descoperite aproximativ la 10 km de locul unde avionul a apărut pentru ultima oară pe ecranele radarelor.

Unele dintre obiectele mari, care apar în 10 fotografii, seamănă cu o "ușă de avion, un tobogan de urgență, o cutie de formă pătrată ce ar putea fi rezervorul de combustibil", a detaliat purtătorul de cuvânt citat.

Avionul companiei Air Asia Indonesia (zborul QZ8501) a dispărut duminică la puțin timp după decolarea sa din Surabaya (Indonezia) cu destinația Singapore. Căutările se concentrează în jurul insulelor Bangka și Belitung, în Marea Java, în apropiere de Kalimantan. În momentul dispariției sale, avionul se afla aproximativ 100 de mile marine sud-est de orașul Tanjung Pandan, provincia indoneziană Bangka-Belitung.

AGERPRES/(AS — editor: Lilia Traci)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...