Alegeri în Marea Britanie: Cotidianul The Sun își afirmă deschis sprijinul pentru David Cameron

Cel mai bine vândut cotidian din Marea Britanie, The Sun, a dat din nou cărțile pe față, arătându-și deschis sprijinul față de conservatorii premierului David Cameron, ce îi au ca adversari principali la scrutinul legislativ din 7 mai pe laburiștii lui Ed Miliband, pe care același cotidian i-au susținut la fel de deschis până în anul 2009, consemnează agenția Reuters. Într-un articol cu titlul 'Este un Tory', ziarul publică o fotografie ce-l arată pe Cameron înfășurat precum un bebeluș, aluzie la așteptarea britanicilor ca prințesa Kate să nască al doilea copil.

'Astăzi, după o îndelungată așteptare de cinci ani și în fața unor laburiști înfricoșători, The Sun este mândru să-și arate opțiunea pentru alegeri', se afirmă în articolul în care sunt evocate realizările economice ale guvernului condus de Cameron, temerile legate de creșterea popularității naționaliștilor scoțieni și promisiunea liderului conservator de a organiza un referendum pe tema posibilei ieșiri a Marii Britanii în UE.

Conservatorii și laburiștii sunt aproape la egalitate în sondajele de opinie, astfel că este foarte puțin probabil ca vreunul dintre cele două partide principale de pe scena politică britanică să obțină majoritatea, situație în care și viitorul guvern va fi tot unul de coaliție.

În anul 2009, ziarul The Sun a întors spatele Partidului Laburist, după ce l-a sprijinit timp de un deceniu, și a decis să devină un susținător al conservatorilor. 'Laburiștii au pierdut!', a fost titlul unui articol publicat la acea vreme. Și, într-adevăr, laburiștii aveau să piardă alegerile desfășurate anul următor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…

5 Întâlniri de taină în biserică între şefii Poliţiei şi membri ai clanului Duduianu, în miez de noapte