Alegeri prezidențiale în Guatemala: Actorul de comedie Jimmy Morales revendică victoria

Alegeri prezidențiale în Guatemala: Actorul de comedie Jimmy Morales revendică victoria

Actorul de comedie Jimmy Morales a revendicat duminică seară victoria în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Guatemala, după ce a obținut 72,39% din voturi potrivit rezultatelor oficiale parțiale, informează AFP. "Cu acest vot, m-ați făcut președinte, am primit un mandat și acest mandat trebuie să servească luptei împotriva corupției care ne-a măcinat", a declarat Morales, 46 de ani, candidat al partidului de dreapta FCN-Nacion creat de foști militari, în timpul unei alocuțiuni televizate.

Actor și animator de televiziune fără nicio experiență politică, Jimmy Morales a fost marea surpriză a primului tur de la 6 septembrie, într-un climat de exasperare populară față de corupție și clasa politică tradițională.

El s-a plasat înaintea fostei prime-doamne Sandra Torres, 60 de ani, care a obținut 27,61% din voturi potrivit acestor rezultate parțiale după numărarea a 37,42% din sufragii.

Primul tur al acestor alegeri a marcat punctul culminant al mai multor luni de mobilizare istorică împotriva corupției, pentru a denunța vasta rețea de fraudă descoperită în interiorul vămilor, care ar fi deturnat 3,8 milioane de dolari între mai 2014 și aprilie 2015 în această țară unde 53,7% din locuitori trăiesc sub pragul sărăciei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…