Alegeri prezidențiale în Guatemala: Actorul de comedie Jimmy Morales revendică victoria

Actorul de comedie Jimmy Morales a revendicat duminică seară victoria în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Guatemala, după ce a obținut 72,39% din voturi potrivit rezultatelor oficiale parțiale, informează AFP. "Cu acest vot, m-ați făcut președinte, am primit un mandat și acest mandat trebuie să servească luptei împotriva corupției care ne-a măcinat", a declarat Morales, 46 de ani, candidat al partidului de dreapta FCN-Nacion creat de foști militari, în timpul unei alocuțiuni televizate.

Actor și animator de televiziune fără nicio experiență politică, Jimmy Morales a fost marea surpriză a primului tur de la 6 septembrie, într-un climat de exasperare populară față de corupție și clasa politică tradițională.

El s-a plasat înaintea fostei prime-doamne Sandra Torres, 60 de ani, care a obținut 27,61% din voturi potrivit acestor rezultate parțiale după numărarea a 37,42% din sufragii.

Primul tur al acestor alegeri a marcat punctul culminant al mai multor luni de mobilizare istorică împotriva corupției, pentru a denunța vasta rețea de fraudă descoperită în interiorul vămilor, care ar fi deturnat 3,8 milioane de dolari între mai 2014 și aprilie 2015 în această țară unde 53,7% din locuitori trăiesc sub pragul sărăciei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți