Alerta de tsunami ridicată după cutremurul de 7,7 grade înregistrat în Papua Noua Guinee

Alerta de tsunami ridicată după cutremurul de 7,7 grade înregistrat în Papua Noua Guinee

Risc Seismic

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a anulat luni dimineață avertismentul unui tsunami anunțat cu câteva ore înainte în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,5 grade care s-a produs în cursul dimineții în Papua Noua Guinee, relatează EFE.

Totuși, centrul a indicat într-un comunicat că în următoarele ore s-ar putea produce mici valuri precum cele de câțiva centimetri înregistrate în apropierea portului Tarekukure din insulele Solomon, la 450 de kilometri distanță de epicentrul seismului.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), care măsoară cutremurele din întreaga lume, seismul s-a produs la orele 9.49 locale (23.48 GMT duminică) la 55 de kilometri de localitalitatea Kokopo la o adâncime de 40 de kilometri.

Ulterior s-au înregistrat trei replici în aceeași zonă de 5,7, 5 și 4,8 grade, la o adâncime de între 35 și 53,26 de kilometri. Deocamdată nu au fost anunțate victime și nici pagube materiale. AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria