Alertă la Istanbul: Poliția suspectează o grupare de extremă stânga de atacul de lângă Palatul Dolmabahce

Un polițist a fost rănit ușor miercuri într-un atac armat asupra unui post de securitate lângă Palatul Dolmabahce din Istanbul, transmite Anadolu, citând surse de securitate.

Focuri de armă au fost auzite miercuri lângă intrarea în acest palat de pe vremea otomanilor, un obiectiv turistic foarte frecventat și unde se află și birouri ale premierului.

Doi atacatori au fost arestați în apropierea consulatului german din districtul Besiktas, au indicat sursele, precizând că poliția se află în căutarea a încă cel puțin un suspect.

Autoritățile cred că suspecții sunt membri ai Partidului-Front de Eliberare al Poporului Revoluționar (DHKP-C), de extremă stânga, și că sunt aceiași autori ai atacului armat din 8 august împotriva sediului Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), de guvernământ, din districtul Beyoglu, se arată în comunicatul biroului guvernatorului din Istanbul.

Acesta mai precizează că polițiștii au confiscat două grenade și o armă automată.

Forțele de securitate au declanșat o anchetă în legătură cu atacul de miercuri. În ianuarie 2015, un bărbat a fost arestat după ce aruncat o grenadă și a tras cu arma asupra unui post de poliție din fața Palatului Dolmabahce. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…

3 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

4 CTP / Nu votez cu madam Cârnat

5 Ultimul sondaj înainte de alegerile de duminică. Nicușor Dan și Gabriela Firea, umăr la umăr în lupta pentru P…