Alexis Tsipras spune că nu a primit mandat pentru un Grexit

Premierul elen Alexis Tsipras a făcut apel vineri la parlamentarii din partidul său, Syriza, să susțină propunerile executivului de la Atena în schimbul unui ajutor financiar din partea creditorilor, într-o tentativă de ultim moment de a evita un colaps în Grecia, a anunțat o oficialitate guvernamentală, informează Reuters.

'Ne confruntăm cu decizii cruciale', le-ar fi spus Tsipras parlamentarilor săi, potrivit sursei citate. 'Am obținut un mandat pentru un acord mai bun decât ultimatumul pe care ni-l dăduse Eurogrupul, dar cu siguranță nu am primit un mandat pentru a scoate Grecia din zona euro', ar fi avertizat premierul elen.

Parlamentul elen se reunește vineri în sesiune de urgență pentru a decide dacă acordă mandat guvernului grec pentru a negocia cu creditorii internaționali un acord pentru un al treilea pachet de ajutor în schimbul unor reforme. Totodată, propunerile de reformă urmează să fie analizate și de creditori, după care vor fi prezentate sâmbătă miniștrilor de finanțe din zona euro, înainte de summitul extraordinar al celor 28 de state ale Uniunii Europene, convocat duminică la Bruxelles. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

3 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

4 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți

5 BREAKING Ponta își lansează azi candidatul la Primăria Capitalei: Fostul director al Spitalului Militar Centra…