Alexis Tsipras spune că nu a primit mandat pentru un Grexit

Premierul elen Alexis Tsipras a făcut apel vineri la parlamentarii din partidul său, Syriza, să susțină propunerile executivului de la Atena în schimbul unui ajutor financiar din partea creditorilor, într-o tentativă de ultim moment de a evita un colaps în Grecia, a anunțat o oficialitate guvernamentală, informează Reuters.

'Ne confruntăm cu decizii cruciale', le-ar fi spus Tsipras parlamentarilor săi, potrivit sursei citate. 'Am obținut un mandat pentru un acord mai bun decât ultimatumul pe care ni-l dăduse Eurogrupul, dar cu siguranță nu am primit un mandat pentru a scoate Grecia din zona euro', ar fi avertizat premierul elen.

Parlamentul elen se reunește vineri în sesiune de urgență pentru a decide dacă acordă mandat guvernului grec pentru a negocia cu creditorii internaționali un acord pentru un al treilea pachet de ajutor în schimbul unor reforme. Totodată, propunerile de reformă urmează să fie analizate și de creditori, după care vor fi prezentate sâmbătă miniștrilor de finanțe din zona euro, înainte de summitul extraordinar al celor 28 de state ale Uniunii Europene, convocat duminică la Bruxelles. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Un erou în locul lui Arafat?

4 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

5 Citiți asta! Securitatea n-a murit!

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici