AMENINŢARE similară cu cea din 11 septembrie: Vă vom arăta ce destin tragic vă aşteaptă - VIDEO

AMENINŢARE similară cu cea din 11 septembrie: Vă vom arăta ce destin tragic vă aşteaptă - VIDEO

Piraţii cibernetici care au atacat reţeaua de computere de la Sony Pictures au formulat noi ameninţări, marţi, la adresa persoanelor care vor merge să vadă filmul despre Kim Jong-un, "The Interview", produs de studioul hollywoodian, evocând cu această ocazie atentatele din 11 septembrie 2001.

Aceste ameninţări, minimalizate de autorităţile americane, au apărut în momentul în care angajaţii de la Sony Pictures Entertainment (SPE) au anunţat că au depus o plângere în nume colectiv împotriva studioului de cinema şi televiziune, pe care îl acuză că nu le-a protejat informaţiile personale în timpul atacului informatic de la sfârşitul lunii noiembrie.

Într-un nou comunicat, grupul GOP ("Guardians of Peace"), care a revendicat atacul cibernetic comis pe 24 noiembrie, anunţă debutul unui "cadou de Crăciun", prin publicarea pe internet a unor noi fragmente extrase din e-mailurile personale ale directorului general al SPE, Michael Lynton.

Piraţii informatici îi ameninţă în special pe cinefilii care vor merge să vadă filmul "The Interview", o comedie despre un complot fictiv al CIA care vizează asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, produs de Sony.

"Vă vom arăta foarte clar, în toate locurile în care «The Interview» va fi difuzat, mai ales în timpul avanpremierei, ce destin tragic îi aşteaptă pe cei care vor să glumească pe seama terorii", se afirmă în comunicatul emis de GOP, redactat într-o engleză defectuoasă, reprodus în mai multe publicaţii americane, inclusiv în Los Angeles Times.

"În curând, lumea va vedea ce film prost a făcut Sony Pictures Entertainment. Lumea va fi plină de temeri", au adăugat piraţii cibernetici din grupul GOP. "Aduceţi-vă aminte de 11 septembrie 2001. Vă recomandăm să vă ţineţi la distanţă de acele locuri (în care va fi proiectat filmul). Iar dacă locuinţa voastră este în apropiere, ar trebui să plecaţi de acasă. Tot ce se va petrece în zilele viitoare va fi din vina SPE. Lumea întreagă va denunţa Sony", au adăugat ei.

Departamentul de Stat american a temperat totuşi aceste ameninţări. "Nu există o ameninţare credibilă pentru moment", a declarat purtătoarea de cuvânt Jennifer Psaki.

"Cred că filmul este o comedie pe care americanii pot să o vadă în perioada Crăciunului. Ei trebuie să decidă", a adăugat ea pentru CNN.

"Filmul nu reprezintă, bineînţeles, punctul de vedere al Statelor Unite. Nu este un documentar despre relaţiile noastre diplomatice, deci nu reprezintă un subiect faţă de care ar trebui ca noi să avem o poziţie oficială", a mai spus aceasta.

Luni seară, Michael Lynton a promis angajaţilor săi că acest atac informatic nu va distruge SPE. "Nu trebuie să ne îngrijorăm pentru viitorul acestui studio", a spus el, citat de o sursă apropiată.

Filmul "The Interview" va fi lansat în prima zi de Crăciun în Statele Unite. Iniţial, lungmetrajul trebuia să ajungă în cinematografe în luna octombrie, însă lansarea a fost amânată şi nu ar fi exclus ca acest lucru să se întâmple din nou, chiar dacă Sony nu a făcut deocamdată nicio declaraţie în acest sens.

Coreea de Nord a negat că s-ar fi aflat la originea atacului cibernetic, dar i-a lăudat pe autorii acestuia. Piraţii cibernetici au publicat pe internet numeroase documente, e-mailuri, adrese şi chiar numerele de securitate sociale ale celor 47.000 de angajaţi ai studioului hollywoodian. Acesta a fost cel mai important atac informatic comis vreodată asupra unei companii majore.

În acelaşi timp, doi foşti angajaţi au depus în justiţie o plângere contra SPE: "Sony nu a reuşit să securizeze, nici să îşi protejeze sistemele informatice, serverele şi bazele sale de date, fapt care a dus la publicarea numelor reclamanţilor şi a datelor personale ale altor angajaţi" care s-au asociat apoi la această plângere colectivă, depusă la Tribunalul din Los Angeles, au precizat avocaţii reclamanţilor.

"Actualii şi foştii angajaţi ai studiourilor Sony trăiesc acum un veritabil coşmar care seamănă mai degrabă desprins dintr-un thriller decât din viaţa reală", au subliniat avocaţii reclamanţilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla