ANALIZĂ: Garda Naţională, soldaţii-cetăţeni ai Americii. Cine sunt rezerviştii cu rol de susţinere care intervin în manifestaţiile din Ferguson - FOTO

ANALIZĂ: Garda Naţională, soldaţii-cetăţeni ai Americii. Cine sunt rezerviştii cu rol de susţinere care intervin în manifestaţiile din Ferguson - FOTO

Garda Naţională este o reţea de rezervişti, veche de câteva secole, care a jucat un rol crucial, în mai multe rânduri, atât în marile oraşe americane în care au avut loc revolte ori catastrofe naturale, cât şi în străinătate, în Irak sau Afganistan.

ANALIZĂ: Garda Naţională, soldaţii-cetăţeni ai Americii. Cine sunt rezerviştii cu "rol de susţinere" care intervin în manifestaţiile din Ferguson - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Unităţi au sosit luni în Missouri (centru) - cu scopul de a-i susţine pe poliţiştii aflaţi sub presiune pe străzile din Ferguson - ultimul "punct fierbinte" în care a fost mobilizată Garda Naţională.

Indiferent că este vorba despre ajutorarea victimelor Uraganului Katrina la New Orleans în 2005, efectuarea unor operaţiuni antiteroriste în străinătate ori înfruntarea manifestaţiilor împotriva războiului în anii '70, Garda a jucat roluri importante în numeroase ocazii.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică