ANALIZĂ: Garda Naţională, soldaţii-cetăţeni ai Americii. Cine sunt rezerviştii cu rol de susţinere care intervin în manifestaţiile din Ferguson - FOTO

ANALIZĂ: Garda Naţională, soldaţii-cetăţeni ai Americii. Cine sunt rezerviştii cu rol de susţinere care intervin în manifestaţiile din Ferguson - FOTO

Garda Naţională este o reţea de rezervişti, veche de câteva secole, care a jucat un rol crucial, în mai multe rânduri, atât în marile oraşe americane în care au avut loc revolte ori catastrofe naturale, cât şi în străinătate, în Irak sau Afganistan.

ANALIZĂ: Garda Naţională, soldaţii-cetăţeni ai Americii. Cine sunt rezerviştii cu "rol de susţinere" care intervin în manifestaţiile din Ferguson - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Unităţi au sosit luni în Missouri (centru) - cu scopul de a-i susţine pe poliţiştii aflaţi sub presiune pe străzile din Ferguson - ultimul "punct fierbinte" în care a fost mobilizată Garda Naţională.

Indiferent că este vorba despre ajutorarea victimelor Uraganului Katrina la New Orleans în 2005, efectuarea unor operaţiuni antiteroriste în străinătate ori înfruntarea manifestaţiilor împotriva războiului în anii '70, Garda a jucat roluri importante în numeroase ocazii.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...