Ancheta asupra masacrului din California a fost reclasificată în "act de terorism" (FBI)

Ancheta asupra masacrului soldat cu 14 morți în California a fost reclasificată în "act de terorism", a anunțat vineri poliția federală americană.

"Investigăm acum aceste fapte oribile în ipoteza unui act terorist. Avem dovezi ce arată că ele au fost pregătite minuțios", a declarat David Bowdich, un responsabil FBI din Los Angeles.

Bowdich a menționat publicarea unui text pe Facebook sugerând că Tashfeen Malik — autoarea masacrului împreună cu soțul ei Syed Farook — a jurat credință "califului" grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr Al-Baghdadi, notează AFP.

"Suntem pe punctul de a elucida acest lucru. Mark Zuckerberg (șeful Facebook) a confirmat că a fost făcută această postare, chiar în momentul în care a început atacul... Este într-adevăr o declarație de supunere", a detaliat el.

Tashfeen Malik și Syed Farook, în vârstă de 27 și 28 de ani, au deschis focul miercuri într-un centru de servicii sociale din San Bernardino, la 100 km est de Los Angeles, lăsând în urma lor 14 morți și 21 de răniți și fiind uciși ulterior într-un schimb de focuri cu poliția.

Ipotezele unui act de terorism și unei dispute au fost evocate după acest atac armat, cel mai grav în SUA în ultimii trei ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar