Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Anchetă cu privire la o groapă comună descoperită în junglă, în Thailanda

Autoritățile thailandeze au scos, sâmbătă, alte corpuri umane dintr-o groapă comună descoperită în plină junglă, probabil ale unor imigranți clandestini din Birmania sau Bangladesh, tratați în condiții inumane de către traficanți, informează AFP. În total, opt cadavre au fost descoperite într-o tabără abandonată din districtul Sadao, provincia Songkhla, la frontiera cu Malaezia.

Ploile puternice din noaptea de vineri spre sâmbătă au încetinit scoaterea de noi corpuri, al căror număr s-ar putea ridica la circa 30.

Șeful poliției thailandeze, Somyot Poompanmoung, a descris tabăra de tranzit ca fiind "o închisoare", unde refugiații erau închiși în cuști de bambus. Potrivit lui Poompanmoung, refugiații ar face parte din minoritatea rohingyas, una dintre cele mai persecutate minorități din Birmania vecină, potrivit ONU.

Existența unor asemenea "tabere de tranzit" în sudul Thailandei "nu este o surpriză", a deplâns, sâmbătă, organizația Human Rights Watch (HRW). Însă este un lucru rar ca autoritățile thailandeze să recunoască descoperirea unor astfel de tabere. În pofida bunăvoinței afișate de junta militară la putere în Thailanda, problema traficului de ființe umane din Thailanda este "în afara controlului", a subliniat HRW, îndemnând la o anchetă internațională pe marginea acestei descoperiri macabre.

Potrivit organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului, refugiații trebuie, de obicei, să-i plătească pe traficanți pentru a putea ieși din taberele instalate în junglă și a trece frontiera spre Malaezia.

Poliția thailandeză crede că supraviețuitorii grupului de refugiați reținuți în această tabără au fost transferați pe teritoriul malaezian, traficanții abandonând oamenii morți și doi bolnavi.

Anunțul privind descoperirea acestei tabere coincide cu voința afișată a juntei thailandeze de a-i arăta comunității internaționale că stăpânește această problemă.

Mii de rohingyas au fugit din Birmania după violențele interetnice sângeroase din 2012. Aceste violențe între budiști ai minorității rakhine și musulmani rohingyas au făcut peste 200 de morți și 140.000 de refugiați. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Personaje de grotă aduse de PSD la protestul eșuat de la Cotroceni! Dăncilă, de ce taci, nemernico?

2 BREAKING Un român câștigă primăria orașului german Görlitz, învingând în turul doi candidatul extremei drepte

3 OFICIAL Dragnea va ispăşi pedeapsa în regim închis. Nu va avea drept la vizite intime pentru că Irina este doa…

4 LIVE Protest la Cotroceni. Pensionarii PSD cer eliberarea lui Dragnea: „Nu vrem să devenim colonie nemțească”

5 Maia Sandu are masterat la Harvard, Proasta a predat „Mașini și utilaje” la Videle! Ministrul agriculturii, ma…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul