Ancheta în cazul accidentului A320: Copilotul german pare să fi prăbușit avionul intenționat (procuror)

Ancheta în cazul accidentului A320: Copilotul german pare să fi prăbușit avionul intenționat (procuror)

Copilotul, care se afla singur în cockpit, a refuzat să deschidă ușa cabinei de zbor și se pare că a prăbușit avionul intenționat, a declarat joi procurorul francez implicat în dosarul accidentului avionului Airbus A320 soldat cu moartea a 150 de persoane, excluzând totuși în acest stadiu 'un atentat terorist', relatează Reuters, DPA și AFP.

După ieșirea din cockpit a comandantului de zbor, 'copilotul a rămas singur la comenzi' și, în mod 'deliberat', 'a manipulat butoanele care acționează coborârea aparatului', a declarat procurorul Brice Robin în cadrul unei conferințe de presă. 'Copilotul a refuzat să deschidă ușa pentru a-i permite comandantului să revină în cockpit', chiar dacă acesta bătea în ușă 'violent', a spus el.

Acțiunea copilotului, 'de naționalitate germană' și 'neînregistrat ca terorist', 'poate fi interpretată ca o dorință de a distruge avionul', a precizat procurorul. Cu toate acestea, potrivit sursei citate, nu există motive ca incidentul să fie considerat unul terorist, cazul fiind tratat ca unul de omucidere involuntară.

Pe de altă parte, procurorul nu a folosit cuvântul 'sinucidere' pentru a descrie acțiunea copilotului. 'Oamenii care se sinucid de obicei fac asta singuri... Nu numesc asta sinucidere', a precizat el.

Potrivit justiției franceze, copilotul german este Andreas Lubitz și ar avea 28 de ani. El ar fi fost conștient înainte de impact.

'Ritmul respirației lui era normal. Nu era respirația cuiva pe cale să comită un act. Nu a spus un cuvânt', a spus procurorul francez.

Procurorul francez a mai afirmat că pasagerii nu și-au dat seama că avionul se prăbușește 'decât în ultimul moment'.

'Putem auzi țipetele (pasagerilor — n.r.) cu doar câteva minute înainte de prăbușirea avionului', a spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...