Angela Merkel a exclus posibilitatea invitării lui Vladimir Putin la viitorul summit G7

Angela Merkel a exclus posibilitatea invitării lui Vladimir Putin la viitorul summit G7

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu va fi invitat la viitorul summit al Grupului celor Șapte (G7- Statele Unite ale Americii, Germania, Franța, Italia, Japonia, Marea Britanie, Canada), programat pentru luna iunie în Bavaria (Germania), într-un interviu pentru publicația Frankfurter Allgemeine Zeitung, citată vineri de Ria Novosti.

G7, iar înainte și G8 (cele șapte țări cele mai industrializate din lume plus Rusia) au fost văzute întotdeauna ca 'o comunitate unită prin valori comune', a spus Angela Merkel, menționând că 'anexarea Crimeii' de către Moscova a fost o 'încălcare flagrantă a principiilor dreptului internațional', iar evenimentele din estul Ucrainei relevă încălcarea acestor valori comune.

'De aceea, în acest moment nu există nicio șansă ca Putin să fie invitat la summitul G7, care va avea loc în luna iunie, în Bavaria", a subliniat Merkel, reiterând că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei se vor menține atât timp cât există motive pentru care au fost instituite.

'În primăvară vom discuta problema sancțiunilor (împotriva Federației Ruse) pe care ne-am decis să le instituim după anexarea Crimeii.Având în vedere situația actuală, ele vor rămâne în vigoare', a spus Merkel.

Săptămâna trecută, cancelarul german a afirmat că Europa nu va lua în considerare ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei atât timp cât toate prevederile acordului de pace de la Minsk, încheiat în septembrie trecut între guvernul ucrainean și lideri ai rebelilor proruși, nu vor fi puse în aplicare în totalitate.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, declarase anterior că summitul G7 se va desfășura în Germania în zilele de 7 și 8 iunie 2015 în castelul Elmau din Alpii bavarezi. Germania a preluat președinția G7 de la 1 iulie 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”