Angela Merkel avertizează că actuala criză a imigranților ar putea pune zona Schengen sub semnul întrebării

Angela Merkel avertizează că actuala criză a imigranților ar putea pune zona Schengen sub semnul întrebării

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că dacă Europa nu va reuși să se pună de acord în legătură cu o distribuire echitabilă a refugiaților, zona Schengen va fi pusă sub semnul întrebării, relatează Reuters și AFP. 'Dacă nu putem obține o distribuire echitabilă a refugiaților (în Europa), atunci chestiunea (privind viitorul zonei) Schengen se va afla pe ordinea de zi pentru multe state. Noi nu dorim să se ajungă acolo', a mai spus cancelarul german la o conferință de presă la Berlin.

'Știu că unele țări au anumite poziții', a mai spus ea, cerând statelor membre UE să adopte 'o direcție comună pe cât posibil'.

Dar, 'dacă vom începe să spunem că nu dorim musulmani, atunci nu este bine', a adăugat ea, subliniind că Europa este construită pe principiul 'demnității fiecărei ființe umane'.

Ea a atras de asemenea atenția că Italia trebuie ajutată, pentru că Roma nu poate găzdui toți imigranții care sosesc pe Marea Mediterană.

Angela Merkel a afirmat totodată că actuala criză a imigranților a pus Germania în fața unei provocări majore care nu va fi rezolvată în curând, îndemnând cetățenii să dea dovadă de flexibilitate și răbdare.

'Ne aflăm în fața unei provocări naționale uriașe. Aceasta va fi o provocare importantă nu doar pentru câteva zile sau luni, ci pentru o perioadă lungă de timp', a declarat Merkel.

Angela Merkel a estimat că Germania este destul de 'puternică' pentru a depăși provocarea care o reprezintă sosirea a sute de mii de imigranți. 'Economia noastră este puternică, piața forței de muncă este robustă și gata să absoarbă (mână de lucru)', a mai spus cancelarul german, care a anunțat prezentarea până pe 24 septembrie a unui pachet de măsuri complete pentru adaptarea legislației germane la situația actuală, în special pentru accelerarea procesării solicitărilor de azil, asigurării de ajutor și adăposturi pentru refugiați. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Așa arată decăderea unei dive...

4 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…