Angela Merkel avertizează că actuala criză a imigranților ar putea pune zona Schengen sub semnul întrebării

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că dacă Europa nu va reuși să se pună de acord în legătură cu o distribuire echitabilă a refugiaților, zona Schengen va fi pusă sub semnul întrebării, relatează Reuters și AFP. 'Dacă nu putem obține o distribuire echitabilă a refugiaților (în Europa), atunci chestiunea (privind viitorul zonei) Schengen se va afla pe ordinea de zi pentru multe state. Noi nu dorim să se ajungă acolo', a mai spus cancelarul german la o conferință de presă la Berlin.

'Știu că unele țări au anumite poziții', a mai spus ea, cerând statelor membre UE să adopte 'o direcție comună pe cât posibil'.

Dar, 'dacă vom începe să spunem că nu dorim musulmani, atunci nu este bine', a adăugat ea, subliniind că Europa este construită pe principiul 'demnității fiecărei ființe umane'.

Ea a atras de asemenea atenția că Italia trebuie ajutată, pentru că Roma nu poate găzdui toți imigranții care sosesc pe Marea Mediterană.

Angela Merkel a afirmat totodată că actuala criză a imigranților a pus Germania în fața unei provocări majore care nu va fi rezolvată în curând, îndemnând cetățenii să dea dovadă de flexibilitate și răbdare.

'Ne aflăm în fața unei provocări naționale uriașe. Aceasta va fi o provocare importantă nu doar pentru câteva zile sau luni, ci pentru o perioadă lungă de timp', a declarat Merkel.

Angela Merkel a estimat că Germania este destul de 'puternică' pentru a depăși provocarea care o reprezintă sosirea a sute de mii de imigranți. 'Economia noastră este puternică, piața forței de muncă este robustă și gata să absoarbă (mână de lucru)', a mai spus cancelarul german, care a anunțat prezentarea până pe 24 septembrie a unui pachet de măsuri complete pentru adaptarea legislației germane la situația actuală, în special pentru accelerarea procesării solicitărilor de azil, asigurării de ajutor și adăposturi pentru refugiați. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc