Angela Merkel ia în considerare un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei

Angela Merkel ia în considerare un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei

Angela Merkel a declarat că nu a exclus posibilitatea de a candida pentru un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei în 2017, în contextul în care cel mai puternic lider european continuă să se bucure de un nivel ridicat de popularitate după aproape 10 ani petrecuți la putere, relatează DPA.

"Totul va fi decis la momentul potrivit. Nu am ajuns încă acolo", a declarat ea duminică într-un interviu pentru postul public de televiziune ZDF.

Potrivit publicației Der Spiegel, Merkel a avut o întâlnire cu câțiva consilieri și membri importanți ai partidului său Uniunea Creștin Democrată (CDU) pentru a discuta despre strategia de campanie pentru alegeri.

Cota de susținere a CDU și a ramurii sale bavareze, Uniunea Creștin Socială (CSU), este de 43%, conform unui sondaj publicat duminică de tabloidul Bild. Rezultatele sondajului arată că blocul conservator are șanse de a obține o majoritate absolută la alegerile parlamentare din 2017. Sondajul a fost realizat de institutul Emnid pe un eșantion de 2.436 de persoane în perioada 6-12 august.

În eventualitatea câștigării unui nou mandat de patru ani în 2017, Angela Merkel, primul cancelar femeie din istoria Germaniei, ar putea egala perioada de 16 ani petrecută la conducerea guvernului de Helmut Kohl, un fost mentor al său. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu