Angela Merkel, lăudată pentru "maratonul incredibil" din ultima săptămână

Angela Merkel, lăudată pentru "maratonul incredibil" din ultima săptămână

Kiev, Moscova, Munchen, Washington, Ottawa, Minsk și Bruxelles - toate acestea în doar o săptămână de lucru pentru cancelarul german Angela Merkel, ale cărei eforturi pentru un acord de pace în Ucraina și pentru păstrarea Greciei în zona euro i-au adus laude chiar și din partea celor mai aprigi critici, comentează vineri agenția de presă Reuters.

''Nu mă simt rău, iar săptămâna nici măcar nu s-a încheiat. Mâine este o zi de lucru'', a declarat joi Merkel, după ce a negociat timp de 16 ore, la Minsk, un acord de încetare a focului în estul Ucrainei, ulterior plecând la Bruxelles pentru a participa la Consiliul European informal, unde s-a discutat, printre altele, și problema datoriei Greciei.

Sub o fotografie cu Angela Merkel (60 de ani) realizată la finalul discuțiilor de la Minsk, cotidianul german Bild a scris plin de entuziasm că șefa guvernului german ''a făcut în două zile ceea ce alții fac într-o săptămână de muncă''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”