Angela Merkel rămâne cea mai puternică femeie din lume, potrivit Forbes

Cancelarul german Angela Merkel rămâne pentru al cincilea an consecutiv "cea mai puternică femeie din lume", devansând-o pe Hillary Clinton, candidată la Casa Albă, și pe Melinda Gates, recunoscută pentru activitatea sa filantropică, potrivit listei anuale a revistei Forbes, publicate marți.

Președinta Băncii Centrale a SUA (Fed), Janet Yellen, a trecut de pe locul 2 pe locul 4, urmată de Mary Barra, președintele-director general a General Motors.

Franțuzoaica Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar Internațional (FMI), a trecut de pe locul 5 pe locul 6, iar președinta Braziliei, Dilma Rousseff, se situează în noua listă pe locul 7.

Este pentru a zecea oară când Angela Merkel se află în capul acestei liste.

Angela Merkel a cucerit, în decembrie 2014, un al treilea mandat pe patru ani în fruntea celei mai dinamice economii din Europa, ceea ce face din ea cel mai experimentat oficial în funcție al UE, explică Forbes, care subliniază că Merkel a combătut, de asemenea, o recesiune națională în timpul crizei mondiale și se află în centrul eforturilor în vederea ajutorării Greciei.

Hillary Clinton, care se află în acest an pe poziția secundă, se situa anul trecut pe locul 6.

Nouăsprezece femei au intrat pentru prima dată în acest top, printre care cântăreața americană Taylor Swift, care la 25 de ani ai săi devine de asemenea cea mai tânără pe această listă.

Cele 100 cele mai puternice femei din lume muncesc în domeniile tehnologiilor, politicii, afacerilor, finanțelor, mass-media, lumii spectacolului, în organizații caritabile sau sunt miliardare. Puterea lor a fost determinată de Forbes în funcție de bani, forța mediatică, impactul și sferele lor de influență.

Noua listă numără 8 femei șef de stat și 15 femei miliardar.

Printre cele care au dispărut anul acesta de pe listă se numără cântăreața americană Lady Gaga, șefa opoziției birmaneze Aung San Suu Kyi sau manechinul brazilian Gisele Bundchen. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea