APELUL DISPERAT făcut de rudele pasagerilor zborului MH370

APELUL DISPERAT făcut de rudele pasagerilor zborului MH370

Zborul MH370. Vești de ultimă oră despre AVIONUL DISPĂRUT / FOTO: Mediafax

Într-o scrisoare adresată trimisului special al Beijingului la Kuala Lumpur, rudele pasagerilor cer Guvernului chinez să înfiinţeze propria "echipă de anchetatori" condamnând din nou "atitudinea iresponsabilă" şi "inumană" a Malaysiei.
"Am repetat în mai multe reprize că cel mai urgent, date fiind circumstanţele, era (să se continue) operaţiunile de căutare", a observat Hong Lei, purtător de cuvânt al diplomaţiei chineze, întrebat despre această scrisoare.

China a cerut deja Kuala Lumpur, care se ocupă de anchetă, să permită asocierea unor experţi chinezi.

În plus, un comitet înfiinţat de rudele celor 153 de pasageri chinezi de la bordul avionului Boeing dispărut a început să discute cu un cabinet de avocaţi american, Ribbeck Law Firm, despre o eventuală plângere împotriva campaniei Malaysia Airlines, a anunţat vineri cotidianul oficial China Daily.

Dar într-un grup de discuţii pe WeChat, această iniţiativă era aprig dezbătută printre familiile pasagerilor chinezi.
"Noi nu ştim încă adevărul, să nu cedăm!", a declarat una dintre rude. "Mai devreme sau mai târziu vom obţine compensaţii, cu sprijinul guvernului nostru, prin urmare de ce să ne grăbim?", se întreabă o alta.

Marţi, circa 200 de rude ale pasagerilor chinezi au mărşăluit către ambasada Malaysiei la Beijing, în faţa căreia şi-au exprimat furia şi disperarea, declarându-se convinse că li se ascunde adevărul.

Vineri, membri ai familiilor care participau la o reuniune cu oficiali malaysieni la hotelul Lido din Beijing au ieşit brusc şi în linişte din sală pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de informaţiile care le erau prezentate.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…