Aproape toți suspecții de violențele de Anul Nou din Koln sunt de origine străină (ministru regional)

Aproape toți suspecții de violențele de Anul Nou din Koln sunt de origine străină (ministru regional)

Aproape toți suspecții de violențele cu precădere sexuale comise la Koln în noaptea de Anul Nou sunt străini, îndeosebi solicitanți de azil sosiți în ultimele luni în Germania, a declarat luni ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, Ralf Jäger, potrivit AFP. Există numeroase semne că abuzurile au fost comise de persoane din rândul migranților, a spus el, citat de Reuters, indicând că poliția germană a comis "greșeli foarte grave" în gestionarea situației în noaptea dintre ani.

'Atât din declarațiile martorilor, cât și din rapoartele poliției (locale), dar și din descrierile poliției federale rezultă faptul că persoanele care au comis aceste delicte proveneau aproape exclusiv din rândul imigranților', a declarat Jäger.

Autoritățile germane anunțaseră anterior că vor face public luni primul raport aprofundat al anchetei asupra violențelor din Koln, aflate la originea a circa 600 de plângeri ale victimelor și care fragilizează poziția cancelarului Angela Merkel în problema refugiaților.

"Pe de altă parte, rezultă că în multe cazuri este vorba de persoane originare din Africa de Nord și din lumea arabă. În starea actuală a investigațiilor, există, de asemenea, printre suspecți refugiați veniți la noi anul trecut", a spus el, prezentând un prim raport de ansamblu asupra acestor evenimente. În total, aproape o mie de oameni s-au adunat în noaptea de Anul Nou în fața gării din Koln, între care "numeroși refugiați", potrivit ministrului Jäger.

În zonă au izbucnit ciocniri și au fost comise agresiuni în special sexuale înainte ca aceasta să fie evacuată, dar mulțimea s-a strâns din nou și au fost comise noi violențe, potrivit acestuia.

Ministrul a recunoscut că acțiunea poliției a fost "inacceptabil" de slabă și a admis că autoritățile nu dispuneau de o "imagine de ansamblu" asupra evenimentelor înainte de dimineața zilei de 1 ianuarie. În consecință, șeful poliției din Koln a fost suspendat din funcție săptămâna trecută.

În cursul prezentării raportului în fața aleșilor locali, Jäger a avertizat împotriva stigmatizării străinilor, ceea ce ar da apă la moară extremei drepte. "Stigmatizarea unui grup de populație ca agresori sexuali este nu doar o eroare, ci și periculoasă. Este ceea ce fac hienele de extremă dreaptă, este singurul lor argument", a spus el răspicat.

"Nu are nicio importanță dacă știm că acești oameni (suspecți de agresiuni — n.r.) dispun de un pașaport arab, african sau german, dacă ei s-au născut și au crescut aici, sau dacă abia au sosit. Asta nu are nicio legătură cu urmărirea penală. Toți oamenii sunt egali în fața legii", a subliniat ministrul.

Aceste declarații au loc după ce în noaptea de duminică spre luni șase pakistanezi și un sirian au fost agresați violent de persoane neidentificate în două incidente separate care au implicat în total 20 de persoane. Doi dintre pakistanezi și sirianul au fost răniți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...