Apropiere SUA-Cuba: Legătura telefonică directă a fost restabilită

Apropiere SUA-Cuba: Legătura telefonică directă a fost restabilită

Legătura telefonică directă între Statele Unite și Cuba a fost restabilită, în cadrul primului acord semnat între întreprinderile celor două țări după anunțul istoric al apropierii lor, a anunțat miercuri monopolul de stat cubanez Etecsa, informează AFP.

"O legătură directă a fost stabilită între Statele Unite și Cuba, consacrată inițial serviciilor de apeluri vocale", a anunțat Etecsa într-un comunicat publicat de mass-media cubaneze, punând capăt unor numeroase întreruperi încă din anii 1960 și unei întreruperi totale începând din 1999.

Acesta este primul acord între companiile cubaneze și americane de la anunțul apropierii între cele două țări după 50 de ani de ostilitate și neîncredere, la 17 decembrie.

"Restabilirea comunicațiilor directe între Statele Unite și Cuba va oferi instalații mai bune și o mai bună calitate pentru comunicații între popoarele celor două țări", a asigurat Etecsa.

Această legătură, rezultatul unui acord anunțat în februarie între Etecsa și Domestic Telecom (SUA), ar putea fi consacrată mai târziu unor alte tipuri de comunicații, a adăugat compania cubaneză.

Înaintea acestui acord, apelurile între cele două țări erau operate prin intermediul altor țări, făcându-le foarte scumpe. Etecsa nu a anunțat încă reducerea costurilor pentru apelurile către Statele Unite.

În cadrul dezghețului în curs, autoritățile americane au anunțat relaxarea exporturilor către Cuba în materie de telecomunicații și internet, fie că este vorba de infrastructură, software sau terminale pentru marele public. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 Așa o fi?

4 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!