Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Apropiere SUA-Cuba: Legătura telefonică directă a fost restabilită

Legătura telefonică directă între Statele Unite și Cuba a fost restabilită, în cadrul primului acord semnat între întreprinderile celor două țări după anunțul istoric al apropierii lor, a anunțat miercuri monopolul de stat cubanez Etecsa, informează AFP.

"O legătură directă a fost stabilită între Statele Unite și Cuba, consacrată inițial serviciilor de apeluri vocale", a anunțat Etecsa într-un comunicat publicat de mass-media cubaneze, punând capăt unor numeroase întreruperi încă din anii 1960 și unei întreruperi totale începând din 1999.

Acesta este primul acord între companiile cubaneze și americane de la anunțul apropierii între cele două țări după 50 de ani de ostilitate și neîncredere, la 17 decembrie.

"Restabilirea comunicațiilor directe între Statele Unite și Cuba va oferi instalații mai bune și o mai bună calitate pentru comunicații între popoarele celor două țări", a asigurat Etecsa.

Această legătură, rezultatul unui acord anunțat în februarie între Etecsa și Domestic Telecom (SUA), ar putea fi consacrată mai târziu unor alte tipuri de comunicații, a adăugat compania cubaneză.

Înaintea acestui acord, apelurile între cele două țări erau operate prin intermediul altor țări, făcându-le foarte scumpe. Etecsa nu a anunțat încă reducerea costurilor pentru apelurile către Statele Unite.

În cadrul dezghețului în curs, autoritățile americane au anunțat relaxarea exporturilor către Cuba în materie de telecomunicații și internet, fie că este vorba de infrastructură, software sau terminale pentru marele public. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

3 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

4 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

5 ALARMĂ Următorul pas, FURTUL alegerilor. Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, va fi pus șef al Autorității Electo…

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru