Aproximativ 200 de manifestanţi au încălcat interdicţiile de circulaţie impuse la Ferguson

Aproximativ 200 de manifestanţi au încălcat interdicţiile de circulaţie impuse la Ferguson

Circa 200 de manifestanţi au încălcat interdicţiile de circulaţie instituite în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar şapte au fost arestaţi, la Ferguson, în centrul Statelor Unite, într-un cartier care a fost zguduit de revolte urbane după ce un poliţist a ucis un tânăr de culoare.

Aproximativ 200 de manifestanţi au încălcat interdicţiile de circulaţie impuse la Ferguson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernatorul statului Missouri Jay Nixon a justificat introducerea acestor interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii începând de sâmbătă prin grija de a "menţine pacea" şi de a "se ajunge la dreptate" în vederea stabilirii circumstanţelor morţii lui Michael Brown.

După intrarea în vigoare a interdicţiei, imediat după miezul nopţii, aproximativ 200 de persoane s-au adunat în zona în care Brown a fost împuşcat pe 9 august şi au refuzat să se disperseze, potrivit presei locale.

Membri ai poliţiei antirevoltă puternic înarmaţi, susţinuţi de trupe suplimentare şi blindate, au recurs la grenade fumigene şi au înaintat treptat cu scopul de a dispersa manifestanţii. În pofida caracterului impresionant al acestor scene, nu a fost raportat niciun incident violent.

Şapte persoane, care refuzau să părăsească locul, au fost arestate, a anunţat Ron Johnson, şeful poliţiei rutiere, însărcinată cu menţinerea ordinii după ce această misiune a fost retrasă poliţiei locale, acuzată de brutalitate.

Anterior, în cursul unei conferinţe de presă, întreruptă frecvent de public, guvernatorul a anunţat că a "semnat un ordin care instituie starea de urgenţă şi dispune o interdicţie de circulaţie" începând de la miezul nopţii şi până la ora 5.00 (13.00, ora României) dimineaţa, în cartierul în care a fost ucis Michael Brown, în vârstă de 18 ani, în circumstanţe controversate.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

2 Medic român în Suedia / Am ajuns să invidiez România

3 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

4 Așa o fi?

5 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …