Aproximativ 2.000 de imigranți, blocați la frontiera greco-macedoneană

Aproximativ 2.000 de imigranți, blocați la frontiera greco-macedoneană

Aproximativ 2.000 de imigranți, în special refugiați sirieni care doresc să ajungă în Europa occidentală, au fost blocați în noaptea de vineri spre sâmbătă de poliția macedoneană la frontiera dintre Grecia și Macedonia. Majoritatea au dormit sub cerul liber, în condiții de ploaie, într-o zonă situată între localitatea grecească Idomeni și orașul macedonean Gevgelija, potrivit relatării AFP.

Sute de alți imigranți continuau să sosească în cursul zilei de sâmbătă la Idomeni, în autocare provenind din portul grecesc Salonic.

Poliția macedoneană a recurs vineri la gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de imigranți care încercau să pătrundă pe teritoriul țării dinspre Grecia, cel puțin opt persone fiind rănite. Însă, spre sfârșitul zilei de vineri autoritățile macedonene au autorizat mai multe sute de persoane 'vulnerabile' — familii cu copii, femei însărcinate — să intre pe teritoriul țării, ei fiind trimiși cu un tren la granița cu Serbia.

Macedonia a devenit în ultimele luni un punct-cheie de tranzit pentru imigranții și refugiații care încearcă să ajungă în statele prospere din nordul Europei.

În ultimele săptămâni, între 1.500 și 2.000 de imigranți au intrat zilnic în Macedonia, acest val masiv ducând la scene în care mulțimi disperate se luptă pentru a urca în trenuri supraîncărcate, cu care să-și continue călătoria. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...