Arestări în Egipt privind o "căsătorie gay"

Arestări în Egipt privind o "căsătorie gay"

Autorităţile egiptene au arestat şapte bărbaţi, acuzaţi că apar într-o înregistrare video la o presupusă căsătorie între persoane de acelaşi sex.

Arestări în Egipt privind o "căsătorie gay"

Înregistrarea, în care apare un grup de bărbaţi ce participă la o petrecere la bordul unei nave pe Nil, a fost larg împărtăşită pe reţele de socializare. Bărbaţii riscă să fie acuzaţi de "incitare la desfrâu" şi răspândirea unor imagini care încalcă "decenţa publică", relatează BBC News online .

Homosexualitatea nu este interzisă în mod explicit în Egipt, însă persoanele cu orientare homosexuală sunt acuzate frecvent de sfidarea religiei şi desfrâu. Patru persoane au fost condamnate în aprilie, pentru desfrâu. Zeci de bărbaţi au fost condamnaţi, în 2001, pentru acuzaţii similare.

Procurorii au dispus ca cei şapte bărbaţi să fie supuşi unor "teste medicale", aparent cu scopul de a stabili care este orientarea lor sexuală. Asemenea teste reprezintă o practică foarte veche în Egipt şi sunt denunţate de organizaţii cu activitate în domeniul drepturilor omului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro