Argentina: Trei magistrați în locul procurorului Nisman, în dosarul atentatului antisemit din 1994

Trei procurori au fost numiți vineri pentru a face lumină în cazul atentatului antisemit comis în 1994 la Buenos Aires, în locul magistratului Alberto Nisman, decedat pe 18 ianuarie în condiții misterioase, scrie AFP.

Procurorul general al Argentinei, Alejandra Gils Carbo, a anunțat vineri numirea unei echipe de trei magistrați — Roberto Salum, Patricio Sabadini, Sabrina Namer — și a unui coordonator la conducerea parchetului specia cu privire la afacerea AMIA.

Procurorul Alberto Nisman, responsabil cu ancheta asupra atentatului antievreiesc împotriva AMIA (soldat cu 85 de morți în 1994, la Buenos Aires), a fost găsit, pe 18 ianuarie, mort la domiciliul său, cu o zi înainte de alocuțiunea în fața Congresului unde intenționa să își formuleze acuzația contra guvernului în funcție, suspectat că a obstrucționat justiția în favoarea Iranului.

În 2013, președinta Cristina Kirchner a semnat cu Teheranul un memorandum privind audierea în Iran a suspecților iranieni a căror extrădare a fost cerută de Argentina, fără succes, din 2007, pentru a fi judecați la Buenos Aires.

Vineri, ea a fost pusă oficială sub acuzare pentru că ar fi obstrucționat justiția și ar fi acoperit implicarea Iranului în atacul din 1994. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

3 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

4 Soția unui senator ALDE dublu condamnat a fost și ea condamnată la închisoare

5 Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet