Argentina: Trei magistrați în locul procurorului Nisman, în dosarul atentatului antisemit din 1994

Argentina: Trei magistrați în locul procurorului Nisman, în dosarul atentatului antisemit din 1994

Trei procurori au fost numiți vineri pentru a face lumină în cazul atentatului antisemit comis în 1994 la Buenos Aires, în locul magistratului Alberto Nisman, decedat pe 18 ianuarie în condiții misterioase, scrie AFP.

Procurorul general al Argentinei, Alejandra Gils Carbo, a anunțat vineri numirea unei echipe de trei magistrați — Roberto Salum, Patricio Sabadini, Sabrina Namer — și a unui coordonator la conducerea parchetului specia cu privire la afacerea AMIA.

Procurorul Alberto Nisman, responsabil cu ancheta asupra atentatului antievreiesc împotriva AMIA (soldat cu 85 de morți în 1994, la Buenos Aires), a fost găsit, pe 18 ianuarie, mort la domiciliul său, cu o zi înainte de alocuțiunea în fața Congresului unde intenționa să își formuleze acuzația contra guvernului în funcție, suspectat că a obstrucționat justiția în favoarea Iranului.

În 2013, președinta Cristina Kirchner a semnat cu Teheranul un memorandum privind audierea în Iran a suspecților iranieni a căror extrădare a fost cerută de Argentina, fără succes, din 2007, pentru a fi judecați la Buenos Aires.

Vineri, ea a fost pusă oficială sub acuzare pentru că ar fi obstrucționat justiția și ar fi acoperit implicarea Iranului în atacul din 1994. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”