Armata rusă a început un program de manevre militare în apropierea statelor baltice

Armata rusă a început un program de manevre militare în apropierea statelor baltice

Trupele ruse de infanterie aeropurtată au început miercuri un program de manevre militare în regiunea Pskov, învecinată cu statele baltice Estonia și Letonia, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de agenția EFE.

'La manevre participă două batalioane tactice alcătuite din 2.000 de soldați și 500 de vehicule militare și unități de armament', a declarat agenției Interfax purtătoarea de cuvânt a infanteriei aeropurtate ruse, Irina Kruglova. Ea a menționat că în timpul aplicațiilor vor fi parașutați circa 1.500 de soldați, urmând să fie lansate de asemenea 12 unități de armament.

Exercițiul include simularea cuceririi unui aeroport și acțiuni de luptă pentru apărarea frontierei naționale. Manevrele se vor încheia pe 27 februarie cu exerciții de tir.

Aceste aplicații survin la o săptămână după ce ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, a declarat că există un 'pericol real și iminent' ca Rusia să destabilizeze cele trei state baltice membre ale Alianței Nord-Atlantice (Lituania, Letonia și Estonia), apreciind în consecință că NATO trebuie să se pregătească pentru o posibilă agresiune.

Oficialul britanic a mai atenționat că, prin presiunile pe care le exercită asupra statelor baltice — cum este exemplul frecventelor incursiuni ale aviației militare ruse — președintele Vladimir Putin încearcă să testeze reacția NATO. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”