Armata ucraineană a intrat în oraşul Lugansk

Armata ucraineană a intrat în oraşul Lugansk

„Militarii ucraineni au preluat controlul asupra unei zone unde se află spitalul regional din Lugansk. În prezent, pe străzile oraşului au loc lupte”, afirmă sursele citate.

„Situaţia se complică din cauza faptului că atacurile teroriştilor (rebelilor proruşi) vizează locuinţele persoanelor civile. Practic, luptăm împotriva unor militari profesionişti, ci nu simpli rebeli", a declarat un oficial din cadrul armatei, sub protecţia anonomatului.

Potrivit unor martori, în oraş se auzeau explozii puternice.

Armata ucraineană a înconjurat, joi, bastionul insurgent Lugansk prin preluarea controlului asupra şoselei care face legătura cu frontiera Rusiei.

Cu o zi înainte, cel puţin doi civili au fost ucişi de tiruri intense de armament greu, care au afectat mai multe clădiri din centrul oraşului ucrainean Doneţk, inclusiv o universitate şi sediul Parchetului ocupat de separatiştii proruşi.

Într-un raport de la sfârşitul lui iulie, ONU a acuzat separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale ucrainene că folosesc "armament greu" în zonele locuite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”