Armata ucraineană anunță că nu-și poate retrage armamentul greu atât timp cât atacurile continuă

Armata ucraineană anunță că nu-și poate retrage armamentul greu atât timp cât atacurile continuă

Armata ucraineană a făcut cunoscut luni că nu va putea începe să-și retragă armamentul greu de pe linia frontului din estul țării în condițiile în care separatiștii proruși nu și-au oprit atacurile împotriva pozițiilor armatei în pofida acordului de încetare a focului semnat la Minsk, relatează Reuters.

La sfârșitul săptămânii trecute, rebelii și armata ucraineană au afirmat că au ajuns la un acord pentru a începe procesul de retragere a armelor, în conformitate cu armistițiul intrat în vigoare la 15 februarie, notează sursa citată.

Violențele s-au redus în mod semnificativ în ultimele zile, însă rebelii au atacat de două ori trupele guvernamentale în cursul nopții, a afirmat purtătorul de cuvânt al forțelor de la Kiev, Anatoli Stelmah.

'Având în vedere că pozițiile militarilor ucraineni continuă să fie atacate, nu poate exista încă nicio discuție cu privire la retragerea armamentului', a spus la rândul său purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev, într-un mesaj televizat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...