Armata ucraineană, săracă şi demodată

În data de 15 aprilie, în cadrul campaniei „Susţine armata Ucrainei“, în contul ministerului ucrainena al Apărării  au fost transferaţi peste 100 de milioane de grivne (6, 4 milioane de euro), donaţii de la populaţie. Serviciile de securitate sunt infiltrate de elemente proruse. 

La nevoie, guvernul de la Kiev habar nu are pe cine se poate baza, susţin specialiştii militari. Acest fapt s-a văzut, zilele acestea, după ce a început operaţiunea anti-teroristă în estul rusofon şi echipajele de pe şase blindate ucrainene au pactizat cu separatiştii. Agenţia France Press informează că o coloana ucraineană militară a depus armele, miercuri, în faţa activiştilor pro-ruşi . 

Serviciul de securitate ucrainean a anunţat că au fost reţinuţi 25 de ofiţeri ai GRU (serviciul de informaţii al armatei ruse). Conform declaraţiilor oficialilor SBU, această reţea de agenţi a fost creată în 2-3 ani. Situaţia este asemănătoare şi în cazul ministerului de Interne. În faţa unei asemenea realităţi, ministrul interimar al Afacerilor Interne din Ucraina, Arsen Avakov, a promis să organizeze unităţi regionale din rândurile a ceea ce el a numit „patrioţii Ucrainei“, cu un număr de 12 mii de oameni. 

Demnitarul sugerează crearea primelor unităţi speciale de acest fel în oraşele Odesa, Nikolaev, Herson şi Harkov şi le promite arme, echipament şi ofiţeri pentru instruire. Tot mai multe voci din Occident îi îndeamnă pe liderii acestor state să acorde un ajutor în arme şi consilieri militari noilor autorităţi de la Kiev pentru a putea ţine piept agresiunii ruse.

 

 

 

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…