Armata ucraineană, săracă şi demodată

Armata ucraineană, săracă şi demodată

În data de 15 aprilie, în cadrul campaniei „Susţine armata Ucrainei“, în contul ministerului ucrainena al Apărării  au fost transferaţi peste 100 de milioane de grivne (6, 4 milioane de euro), donaţii de la populaţie. Serviciile de securitate sunt infiltrate de elemente proruse. 

La nevoie, guvernul de la Kiev habar nu are pe cine se poate baza, susţin specialiştii militari. Acest fapt s-a văzut, zilele acestea, după ce a început operaţiunea anti-teroristă în estul rusofon şi echipajele de pe şase blindate ucrainene au pactizat cu separatiştii. Agenţia France Press informează că o coloana ucraineană militară a depus armele, miercuri, în faţa activiştilor pro-ruşi . 

Serviciul de securitate ucrainean a anunţat că au fost reţinuţi 25 de ofiţeri ai GRU (serviciul de informaţii al armatei ruse). Conform declaraţiilor oficialilor SBU, această reţea de agenţi a fost creată în 2-3 ani. Situaţia este asemănătoare şi în cazul ministerului de Interne. În faţa unei asemenea realităţi, ministrul interimar al Afacerilor Interne din Ucraina, Arsen Avakov, a promis să organizeze unităţi regionale din rândurile a ceea ce el a numit „patrioţii Ucrainei“, cu un număr de 12 mii de oameni. 

Demnitarul sugerează crearea primelor unităţi speciale de acest fel în oraşele Odesa, Nikolaev, Herson şi Harkov şi le promite arme, echipament şi ofiţeri pentru instruire. Tot mai multe voci din Occident îi îndeamnă pe liderii acestor state să acorde un ajutor în arme şi consilieri militari noilor autorităţi de la Kiev pentru a putea ţine piept agresiunii ruse.

 

 

 

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?