Atac sinucigaș la o moschee din Kuweit: Cel puțin patru morți; Statul Islamic revendică atacul

Atac sinucigaș la o moschee din Kuweit: Cel puțin patru morți; Statul Islamic revendică atacul

Cel puțin patru persoane au fost ucise și opt rănite, vineri, într-un atac sinucigaș ce a vizat o moschee șiită musulmană din capitala Kuweitului unde se aflau 2.000 de credincioși la slujba de vineri, relatează Reuters.

Un membru al parlamentului din Kuweit, Alil al-Salih, a declarat că oamenii erau în genunchi în cursul rugăciunii atunci când a avut loc o explozie puternică, afectând zidurile și tavanul moscheii. El a afirmat că atentatul a fost comis de un kamikaze ce părea să aibă sub 30 de ani.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit unei declarații postate pe rețele de socializare. Autorul atacului a fost identificat drept Abu Suleiman al-Muwahed și ținta a fost 'un templu al opozanților' — un termen folosit de gruparea militantă islamistă pentru a se referi la musulmanii șiiți'. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...