Atacul contra Thalys: Suspectul a fost oficial identificat

Atacul contra Thalys: Suspectul a fost oficial identificat

Suspectul atacului de vineri contra trenului francez Thalys Amsterdam-Paris a fost oficial identificat ca fiind Ayoub El Khazzani, cetățean marocan semnalat de serviciile de informații spaniole ca aparținând mișcării islamiste radicale, a anunțat o sursă din poliție sâmbătă.  *UPDATE Franța: Trei persoane au fost rănite într-un tren de un individ înarmat

*Thalys: Parchetul federal belgian deschide o anchetă pe 'baza legii antiterorism'

*Premierul belgian califică drept "atac terorist" faptele comise de un bărbat înarmat într-un tren francez

Bărbatul, care împlinește 26 de ani pe 3 septembrie, a fost identificat prin diferite elemente materiale, inclusiv amprentele digitale, potrivit aceleiași surse.

Bărbatul arestat vineri în atacul din Thalys Amsterdam-Paris, suspectat de apartenență la mișcarea islamistă radicală, s-a dus în Siria din Franța, a declarat pe de altă parte sâmbătă, pentru AFP, o sursă din serviciile antiteroriste spaniole.

Această sursă a precizat sâmbătă seară că suspectul a trăit "șapte ani în Spania, la început la Madrid și apoi la Algeciras (oraș în sudul Spaniei, la Golful Gibraltar), între 2007 și martie 2014, înainte de a se muta în Franța".

"Odată ajuns în Franța, el s-a deplasat în Siria și a revenit în Franța", a declarat anterior această sursă, confirmând o informație publicată de cotidianul spaniol El Pais.

Suspectul în vârstă de 25 de ani, în curând 26, a fost reținut o dată pentru "trafic de droguri", a adăugat această sursă spaniolă.

Anchetatorii francezi l-au interogat sâmbătă pe acest bărbat, care a fost imobilizat de militari americani aflați în vacanță în timp ce se pregătea să deschidă focul asupra pasagerilor în trenul Thalys și predat apoi poliției în gara Arras (nordul Franței). Arestul său preventiv a fost prelungit sâmbătă seară și ar putea dura patru zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro