Atacuri al Copenhaga: presupusul autor identificat ca fiind Omar El-Hussein (media)

Atacuri al Copenhaga: presupusul autor identificat ca fiind Omar El-Hussein (media)

Presupusul autor al celor două atacuri mortale de la Copenhaga a fost identificat ca fiind un danez de 22 de ani, Omar El-Hussein, a anunțat, duminică, cotidianul danez Ekstra Bladet, ale cărui informații au fost reluate mai ales de televiziunea daneză TV2, relatează AFP.

Acest tânăr, împușcat mortal de poliție în noaptea de duminică, fusese eliberat din închisoare unde a efectuat o pedeapsă pentru agresiune, cu două săptămâni înainte de atacurile calificate drept acte teroriste, a declarat ziarul danez, care a publicat o fotografie în care fața lui este clar vizibilă.

Ekstra Bladet, care nu-și citează sursa, precizează totuși că elementele cunoscute în legătură cu acest tânăr corespund celor făcute publice de anchetatori.

Poliția citează într-un comunicat fapte de violență în cazierul său judiciar. Dar, în decembrie, Omar El-Hussein a fost condamnat pentru a fi înjunghiat cu un an înainte într-o gară din Copenhaga un bărbat de 19 ani, fără niciun motiv clar.

Potrivit Ekstra Bladet, tânărul făcea parte dintr-o bandă numită Brothas din cartierul popular Noerrebro, unde a tras asupra poliției care a replicat și l-a împușcat.

Poliția nu a dat numele suspectului înaintea acestor dezvăluiri. "Este un tânăr de 22 de ani, născut în Danemarca, cunoscut de poliție pentru mai multe delicte, printre care infracțiuni la legislația privind armele și violențe. El este de asemenea cunoscut pentru legături cu bande de delincvenți", a indicat, într-un comunicat, poliția din Copenhaga.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...